Topvrouw ProRail treedt terug

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12726
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Topvrouw ProRail treedt terug

Berichtdoor Wubbo » ma 30 jun 2008, 10:46

Topvrouw ProRail treedt terug

UTRECHT (ANP) - Anita Arts verlaat per 1 juli de bestuurstop van spoorbeheerder ProRail. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. ,,Na bijna 20 jaar management- en directiefuncties bij het spoor, is het tijd voor een volgende stap in mijn loopbaan'', laat de 49-jarige Arts weten. Ze blijft voorlopig nog in dienst om een aantal zaken af te handelen. De komende periode nemen Bert Klerk en Udo Groen, de andere leden in de raad van bestuur van ProRail, de portefeuille van Arts waar.

Het spoorbedrijf kondigt aan dat het de ontstane vacature snel zal opvullen. Arts is als psychologe afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1989 ging ze als managementadviseur aan de slag bij de Nederlandse Spoorwegen. In de jaren daarna bekleedde ze een reeks managementfuncties en volgde ze een aantal (internationale) management- en bedrijfskundige opleidingen. In 1999 werd Arts directeur Railverkeersleiding en in 2003, ten tijde van de samenvoeging van Railverkeersleiding, Railinfrabeheer en Railned, trad zij toe tot de raad van bestuur van ProRail.

De raad van commissarissen stelt dat ze Arts ,,buitengewoon erkentelijk'' is voor haar ,,grote verdiensten voor ProRail in een cruciale periode''. Roel in 't Veld, voorzitter van de raad: ,,Anita heeft een grote bijdrage geleverd aan de eenwording en professionalisering van ProRail en de verbetering van de performance.''

Bron: ANP via het intranet

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten