(Minimaal) 154 particulieren initiatieven personenvervoer.

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Edwin
Berichten: 1500
Lid geworden op: za 23 jul 2011, 19:12
Locatie: Almere

(Minimaal) 154 particulieren initiatieven personenvervoer.

Berichtdoor Edwin » do 23 mei 2013, 16:24

Het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) heeft een onderzoek gedaan naar particuliere initiatieven in het personenvervoer en kwam uit op 154 initiatieven.

Nou vind ik het lastig in te schatten wat ze particulier vinden, want lijn 160 staat er ook tussen (als Eemhoflijn) en is onderdeel van de concessie IJsselmond.

Wat is dan wel en wat is niet particulier. Zouden "bedrijfslijnen"(, zoals Snelle Vliet, Rotterdam: Kralingse Zoom - Evides & Alphatron, Jan de Wit, Amsterdam: Station Sloterdijk - ING Haarlemmerweg (incl. dienstregeling), Westpoortbus, etc.) hier dan ook onder vallen als de Eemhoflijn er onder valt?

OVPro berichtte er als volgt over:
Steeds meer burgerintitiatieven door verschraling OV
Gepubliceerd op 14-05-2013 om 10:50
Stichting De Bij Bus, gehandicapten, ouderen

Door de steeds verdere verschraling van het OV-aanbod aan de onderkant van de markt, ontstaan steeds meer burgerinitiatieven. Deze initiatieven richten zich op het helpen van kwetsbare burgers, die gegeven het huidige vervoersaanbod, tussen wal en schip dreigen te raken. Dat concludeert het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) in een verkennend onderzoek naar burgerinitiatieven in het OV. Volgens KpVV hebben overheden niet of nauwelijks een beeld van wat er op dit gebied speelt, laat staan dat zij nadenken hoe ze deze initiatieven zou kunnen ondersteunen.
Remember to check-out with your ov-chipcard.

Klaasje
Berichten: 6698
Lid geworden op: do 30 jul 2009, 23:01
Locatie: Deventer

Re: (Minimaal) 154 particulieren initiatieven personenvervoe

Berichtdoor Klaasje » do 23 mei 2013, 16:40

Edwin schreef:Nou vind ik het lastig in te schatten wat ze particulier vinden, want lijn 160 staat er ook tussen (als Eemhoflijn) en is onderdeel van de concessie IJsselmond.

Als het gaat om initiatief en niet om exploitatie dan klopt het zeker wel. Lijn 160 rijdt na vragen van de Eemhof en wordt voor een groot deel door de Eemhof betaald.


Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten