Verloren voorwerpen op trein zullen sneller naar armen gaan

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12506
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Verloren voorwerpen op trein zullen sneller naar armen gaan

Berichtdoor Geert » ma 07 jul 2008, 08:34

Verloren voorwerpen op trein zullen sneller naar armen gaan

Op initiatief van minister van Administratieve vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne, heeft de regering vanmiddag beslist dat verloren voorwerpen op de trein die niet worden opgehaald, aan kringloopwinkels worden geleverd. Zo wordt de huidige administratieve rompslomp teniet gedaan en zullen kansarmen sneller kans maken op de verloren voorwerpen, zo redeneert de regering.

Vandaag moet een voorwerp dat werd achtergelaten op de trein worden opgehaald binnen de 14 dagen in het eindstation. Daarna wordt het overgebracht naar de Centrale Bewaarplaats voor Gevonden Voorwerpen van de NMBS in Brussel. Daar wordt het gedurende 6 maanden bewaard. Na het verlopen van deze termijn wordt het openbaar verkocht.

In de toekomst worden verloren voorwerpen enkel nog gedurende 1 maand bewaard in het station waar het voorwerp wordt binnengebracht. Daarna worden ze geschonken aan de 99 Kringloopwinkels in Vlaanderen en de 56 Ressources in Wallonië. Gevolg is dat de Centrale Bewaarplaats wordt afgeschaft. Dat levert de NMBS een kostenbesparing van 550 000 euro op.

In 2007 zijn 39 920 voorwerpen verloren gegaan. 12 983 van deze verloren voorwerpen werden terugbezorgd en in 90% van de gevallen gebeurde dit binnen de 10 dagen. De paraplu is de nummer één van de verloren voorwerpen. Ook sjaals, boeken, laptops en gsm's worden vaak achtergelaten. Het lijstje met vreemde verloren voorwerpen bestaat uit muziekinstrumenten, fietsen, kinderwagens, enz.

De wet gaat nu naar de Raad van State en zal vermoedelijk dit jaar nog in voegen treden.

Bron: Gazet van Antwerpen

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten