App toont treinen met toilet

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Gebruikersavatar
Skinkie
Berichten: 113
Lid geworden op: Di 05 Apr 2011, 17:43

App toont treinen met toilet

Berichtdoor Skinkie » Ma 11 Nov 2013, 10:41

Actueel zien welke trein wel of geen toilet heeft, het kan met de nieuwe app TreinToilet. De app is ook toegankelijk voor visueel beperkte reizigers. De app is ontwikkelt door Thomas Koch, eveneens betrokken bij stichting OpenGeo.

Op Railforum werd de app al aangekondigd. Het idee voor de app ontstond na de recente publiciteit over treintoiletten. Zo meldde Rover recent dat NS haar afspraken niet na kwam en te weinig informatie gaf waar treinen met en zonder toilet rijden. Binnen een paar dagen werd de app vervolgens gebouwt.

TreinToilet is de eerste commerciële applicatie die via ndovloket.nl gebruik maakt van de Dynamische Vertrek Staten die NS via InfoPlus biedt. Daarmee weten de ontwikkelaars de actuele materieelinzet. Ook materieelnummers heeft NS in haar eigen systemen, maar deze worden nog niet ter beschikking gesteld aan de app ontwikkelaars. Jammer, vindt Thomas Kocht. "Met materieelnummers hadden we reizigers direct vieze toiletten kunnen laten terugmelden, waardoor NS aan de schoonmakers kan tonen welk treindeel prioriteit heeft."

Bron: Treinreiziger.nl & OVapi persbericht & Google Play

Thomas heeft op verzoek van Rover vannacht nog een port gemaakt naar Android 2.3 :)

Terug naar “OV in Geheel Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten