Pagina 1 van 1

ProRail waarschuwt kampeerders voor spoor

Geplaatst: wo 16 jul 2008, 23:10
door Wubbo
ProRail waarschuwt kampeerders voor spoor
15-07-2008 15:04

UTRECHT (ANP) – Eigenaren en beheerders van 476 recreatiebedrijven die dicht langs het spoor liggen, krijgen binnenkort een pakketje voorlichtingsmateriaal toegestuurd. Afzender is spoorbeheerder ProRail die campings, vakantie- en recreatieparken, jeugdherbergen en kampeerboerderijen gaat wijzen op onverantwoord gedrag langs de rails.

„Kinderen spelen tijdens de vakantie veel buiten en ontdekken de omgeving rond hun vakantiebestemming. In de buurt van campings liggen vaak spoorlijnen en dat kan uitnodigen tot spannend maar levensgevaarlijk gedrag", aldus ProRail dinsdag.

Volgens proRail wordt naar schatting 10 procent van de vertragingen in het treinverkeer veroorzaakt door vandalisme en activiteiten te dicht bij het spoor. „Dat is niet alleen hinderlijk voor de treinreiziger, het is ook levensgevaarlijk", aldus de spoorbeheerder.

Het voorlichtingsmateriaal is opgesteld in zes talen. ProRail is al enige tijd bezig om het publiek te wijzen op het gedrag langs het spoor. Zo zijn er gerichte acties voor scholieren. Ook plaatst ProRail steeds vaker hekken tussen de openbare weg en de rails.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Re: ProRail waarschuwt kampeerders voor spoor

Geplaatst: do 17 jul 2008, 09:40
door Geert
Leuk hoor, maar niet echt nieuws: vorig jaar had ProRail ook al zulke folders verspreid, dus what's new :P