Bus tussen grote plaatsen concurrerend met auto

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12317
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Bus tussen grote plaatsen concurrerend met auto

Berichtdoor Wubbo » za 26 jul 2008, 12:49

Bus tussen grote plaatsen concurrerend met auto
Auto versus bus: wat gaat sneller?

GRONINGEN - Terwijl D66-raadslid Menno Visser uit Haren en onze verslaggever Remy van Mannekes op de Grote Markt in Groningen in de bus stappen, start RTV Noord-collega Ninski van der Kleij zijn auto. Wie zou het eerst bij het gemeentehuis in Hoogezand aankomen?

Visser weet stiekem de uitkomst van het onderzoekje al. Hij heeft via de website routeplanner.9292ov.nl uitgerekend hoe je in onze provincie het snelst van gemeentehuis naar gemeentehuis rijdt: met de bus of met de auto. Op deze website wordt met allerlei factoren, zoals files en parkeren, rekening gehouden. Het blijkt dat op de belangrijkste bustrajecten tussen de zes grootste plaatsen in onze provincie de bus concurrerend is met de auto. Wie van Hoogezand naar Veendam reist of van Groningen naar Delfzijl, kan zelfs beter met de bus gaan dan met de auto.

Visser concludeert dat de auto dertig procent sneller is dan de bus. Daar staat tegenover dat de auto 2,5 keer duurder is dan de bus. Overigens kwamen Visser en Van Mannekes vier minuten later in Hoogezand aan dan Van der Kleij.

Bron en reportage: RTV Noord

Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten