Chauffeuse lijnbus omgekomen bij ongeval

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12322
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Chauffeuse lijnbus omgekomen bij ongeval

Berichtdoor Wubbo » zo 27 jul 2008, 16:55

Chauffeuse lijnbus omgekomen bij ongeval

Wommels - De politie heeft zondagmiddag een onderzoek ingesteld naar een eenzijdig ongeval op de Westergoawei, met een autobus, waarbij de bestuurster om het leven kwam. De zeven passagiers konden uit de bus komen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Het betrof de lijndienst die van Bolsward onderweg was naar Leeuwarden. Vermoedelijk is de chauffeuse onwel geworden. De bus belandde via de berm aan de linkerzijde in de sloot.

Ambulances en traumaheli kwamen ter plaatse om medische hulp te verlenen. Voor de bestuurster was het helaas te laat. De zeven passagiers leken fysiek niet ernstig gewond maar wel emotioneel aangeslagen.

Ze zijn opgevangen door het busbedrijf. Een passagier was zo overstuur dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer stabiliseerde de bus en borg het stoffelijk overschot. Ook werd door hen de bus en de sloot onderzocht op eventuele andere slachtoffers. Die waren er niet.

Door de politie werd de weg ter hoogte van Wommels afgezet. Dat leverde voor het verkeer geen grote problemen op. Via het dorp Wommels werd een omleiding gecreëerd.

De weg zelf bleef uren afgesloten in verband met sporenonderzoek en de berging van de bus. Door Bureau Ongevalsanalyse wordt de volledige toedracht verder onderzocht.

Bron: Blik op Nieuws

Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten