Gesprekken over vervolg snelle ferry Connexxion

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
Wubbo
Berichten: 11398
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Gesprekken over vervolg snelle ferry Connexxion

Berichtdoor Wubbo » Do 28 Aug 2008, 22:23

Gesprekken over vervolg snelle ferry Connexxion
* LC | Gepubliceerd op 27 augustus 2008, 10:27
* Laatst bijgewerkt op 27 augustus 2008, 10:46


LEEUWARDEN - In de laatste week dat de Fast Ferry Fryslân vaart, kijkt vervoerder Connexxion tevreden terug op de proef met de snelle boot. Het aantal vaargasten bedroeg de eerste dagen slechts enkele tientallen per dag. De laatste weken worden er echter tussen de twee- en driehonderd mensen vervoerd. Het aantal reizigers komt in totaal in de buurt van de beoogde vijfduizend. Met dat aantal is de proef geslaagd genoeg om over een vervolg te praten.

De draagvleugelboot vaart deze maand een toeristische route over het IJsselmeer en doet daarbij de havens van Lemmer, Stavoren, Makkum en Kornwerderzand aan. Technische problemen bleven de boot bespaard. De ferry moest echter meerdere keren aan wal blijven doordat er te veel wind stond. De veiligheid zou dan in gevaar komen, omdat het schip met een gang van ruim 50 kilometer per uur door de golven beukt.

Reizigers die bij Kornwerderzand uitstappen kunnen een bezoek brengen aan het kazemattenmuseum. Zo lang de boot vaart is het museum naast de gebruikelijke openingsdagen woensdag, zaterdag en zondag ook op dinsdag, donderdag en vrijdag geopend. Voorzitter Teye ter Wisscha van het museum is tevreden over de proef. Hij ziet ook enkele verbeterpunten. Zo moet Connexxion het volgens hem makkelijker maken om op te stappen.

Hoewel er vanuit reisorganisaties kritiek was op de prijs van €22,50 voor een retourtje, was deze onvoldoende voor een sluitende exploitatie. Connexxion deelde de kosten van de proef (€150.000) met de provincie. Beide partijen gaan binnenkort rond de tafel om te praten over een vervolg. Gedeputeerde Piet Adema liet eerder al weten dat de snelle boot bij succes navolging zou kunnen krijgen met watertaxi's op de binnenwateren.

Bron: Leeuwarder Courant

Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten