Pagina 1 van 1

Buschauffeurs dreigen met stakingen na de zomervakantie

Geplaatst: Za 27 Jun 2015, 19:39
door wouter15
Buschauffeurs dreigen met stakingen na de zomervakantie

27 juni 2015

ASSEN - Stakingen dreigen in het busvervoer. Als er niets wordt gedaan voor stadsbuschauffeurs volgen na de zomervakantie stakingen in het busvervoer op verschillende plekken in het land.


De waarschuwing wordt afgegeven door de vakbonden en buschauffeurs die vandaag actie voerden bij het provinciehuis in Assen.

Ze protesteerden tegen het opheffen van het stadsvervoer in Assen, Meppel en Hoogeveen. De provincie wil stoppen met het stadsvervoer omdat te weinig passagiers er gebruik maken. Lees verder

Re: Buschauffeurs dreigen met stakingen na de zomervakantie

Geplaatst: Za 27 Jun 2015, 19:42
door JWM
Het stadsvervoer in Assen bestaat toch precies uit één lijn naar Marsdijk? Of is dat inmiddels al uitgebreid?

Re: Buschauffeurs dreigen met stakingen na de zomervakantie

Geplaatst: Za 27 Jun 2015, 19:48
door zone5324bericht...
en lijkt me sterk, dat ze de rest van het land mee krijgen voor een relatief kleine provinciestad...

Re: Buschauffeurs dreigen met stakingen na de zomervakantie

Geplaatst: Za 27 Jun 2015, 20:04
door CamilleKreemers
De huidige AsserStadsdienst bestaat uit 4 lijnen, waarvan er 2 lijnen (lijn 1 + 4) zwaar gebruikt worden en eentje (lijn 3) niet. De laatste lijn (lijn 2) weet ik gebruik niet van. Alles rijdt nu met midibussen, maar lijnen 1 en 4 wordt straks 12m bussen. Lijn 2 zou dan wel overblijven voor midibus, maar OVB heeft besloten dat Assen maar vrijwilligers moet inzetten voor de overige stadsdienstlijnen.

Echter geeft het deels wel aan wat het gevolg is van de continue rijksbezuinigingen. Veel gebieden blijven besparingen doorvoeren om de rijksbezuinigingen op te vangen. Soms gebeurt het tijdens de concessiewissel, waardoor de nieuwe vervoerder direct zwart wordt gemaakt en anders gebeurt het continue tijdens de concessie.

Re: Buschauffeurs dreigen met stakingen na de zomervakantie

Geplaatst: Za 27 Jun 2015, 20:13
door gebruiker77
" Later werd dit bijgesteld naar 1000, maar volgens de actievoerders gaat het om ruim 1800 passagiers. Dat aantal klopt volgens het OV-bureau, 'maar de tellingen van chauffeurs zijn overal in het land -ook hier- standaard 40 procent te hoog, dus dat percentage halen we er af. dan kom je op 1000 duizend reizigers per week in Hoogeveen."

Als ik de cijfers uit een pws van Nicketick gebruik wat over een week ging in 2012/13?, dan zijn het er al 600 voor de haltes waar alleen die stadslijnen in Hoogeveen komen, dus niet eens het station meegerekend en alleen OV chipkaart check ins. Ik vind het daarom wel vreemd dat er zo veel verwarring is.