Prov Groningen is IJslandse tegoeden mogelijk voorgoed kwijt

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
BR628
Berichten: 1613
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:28

Prov Groningen is IJslandse tegoeden mogelijk voorgoed kwijt

Berichtdoor BR628 » Wo 05 Nov 2008, 16:03

Groningen is IJslandse tegoeden mogelijk voorgoed kwijt
GRONINGEN - De provincie Groningen is mogelijk definitief 20 miljoen euro kwijtgeraakt tijdens de kredietcrisis. Dat heeft het provinciebestuur gemeld aan de leden van Provinciale Staten, zo bevestigde een woordvoerder woensdag.

Groningen kan momenteel geen beslag leggen op de tegoeden van de IJslandse Kaupthing Bank in IJsland zelf, omdat de bank sinds 9 oktober onder overheidscuratele staat. Ook bij kantoren van Kaupthing in andere landen is beslaglegging onmogelijk, omdat de tegoeden daarvan zijn bevroren door de financiële toezichthouders.

Nieuw

De IJslandse toezichthouder heeft inmiddels besloten een nieuwe Kaupthing Bank op te richten. De openingsbalans van die New Kaupthing Bank wordt uiterlijk negentig dagen na 23 oktober bekendgemaakt.

Dan wordt duidelijk of de Groningse tegoeden zijn overgegaan naar deze nieuwe bank dan wel bij de oude bank zijn achtergebleven.

Beslag

Naast de 20 miljoen euro bij Kaupthing Bank, had Groningen ook 10 miljoen euro op rekeningen bij de door de IJslandse overheid overgenomen Landsbanki Bank. Om dit geld terug te krijgen, heeft de provincie samen met andere gedupeerde Nederlandse overheden beslag laten leggen op de tegoeden van Landsbanki. bron


Zou dit gevolgen kunnen hebben voor verschillende spoorse projecten, zoals Zuidbroek-Veendam en, op langere termijn, Groningen - Heerenveen??

Daan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 2963
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:50

Re: Prov Groningen is IJslandse tegoeden mogelijk voorgoed kwijt

Berichtdoor Daan » Wo 05 Nov 2008, 17:48

Ik mag hopen van niet... :?

timtrein
Berichten: 273
Lid geworden op: Di 18 Mar 2008, 23:33

Re: Prov Groningen is IJslandse tegoeden mogelijk voorgoed kwijt

Berichtdoor timtrein » Za 08 Nov 2008, 22:45

Gezien de hoeveelheid geld die er in de provincie als geheel omgaat denk ik niet dat je dit echt terug kunt vinden in de spoorplannen, of het moet al echt gespecificeerd spoors geld zijn.


Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten