Groningen: Chauffeurs blij met regelgeving kinderwagens

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 32925
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Groningen: Chauffeurs blij met regelgeving kinderwagens

Berichtdoor Daniel » za 18 jul 2009, 13:50

Groningen: Chauffeurs blij met regelgeving kinderwagens
Geplaatst op: zaterdag 18 juli 2009 om 13:47
Laatst bijgewerkt: zaterdag 18 juli 2009 om 13:49

Nieuwsfoto
Populariteit kinderwagens en buggy’s in stadsbussen flink gegroeid

Op initiatief van de buschauffeurs in de stad Groningen is de regelgeving voor ouders die willen reizen met kinderwagens en buggy’s sinds kort verscherpt. Alle stadsbussen zijn voorzien van aanwijsstickers aan de binnen- en buitenkant en de chauffeurs delen flyers uit met tips voor het reizen met kinderwagens.

Door de stadsbussen met de lage instap is het aantal kinderwagens en buggy’s dat wordt meegenomen enorm toegenomen in de stad Groningen. Als proef heeft Arriva voor de stadsbussen in Groningen stickers en flyers ontwikkeld waarop wordt uitgelegd hoe te handelen.

Plek voor twee kinderwagens
In het midden van de bus (bij de achterdeur) is er ruimte voor twee kinderwagens of buggy’s of één rolstoel. Een rolstoel heeft hier altijd voorrang. Wie met een kinderwagen of buggy de bus wil gebruiken, moet zich altijd eerst melden bij de chauffeur. Is de ruimte in het midden al bezet, dan kan de buggy ingeklapt meegenomen worden en het kind op schoot genomen worden. Het is dan het veiligst om met de rug naar de chauffeur te gaan zitten.

Arriva verwacht dat er door deze communicatie en de tips meer duidelijkheid en begrip is bij de ouders. Daarnaast is het voor chauffeurs duidelijker hoe te handelen. Ook in andere concessiegebieden wordt onderzocht of de aanwijsstickers en flyers kunnen bijdragen aan meer duidelijkheid onder reizigers met kinderwagens.
Lees verder
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten