Pagina 1 van 1

Friesland: Scouts tevreden over busvervoer

Geplaatst: Ma 31 Mar 2008, 17:27
door Geert
Scouts tevreden over busvervoer
Gepubliceerd op 31 maart 2008, 15:33

HEERENVEEN - De meeste streekbussen rijden op tijd, de meeste chauffeurs zijn klantvriendelijk en er is, buiten de spits, altijd een vrije zitplaats te vinden. Wel is het vaak te warm of juist te koud in de bus en treffen reizigers chauffeurs soms rokend of bellend aan.

Dat blijkt uit de eerste reiservaringen van de ov-scouts van reizigersplatform Rocov. Het Rocov hield op 5 februari een wervingsactie. Dat leverde 185 scouts op die met behulp van formulieren 339 reiservaringen doorgaven. Daaruit blijkt ook dat 47 procent van de reizigers in Zuidoost-Friesland ontevreden is beschutting tegen regen en wind bij haltes, tegenover 27 procent in Noord- en Zuidwest-Friesland.

Het Rocov denkt met de ov-scouts een handig meetinstrument voor de prestaties van de vervoerders in handen te hebben. De resultaten van het onderzoek gaan naar de provincie en naar de twee vervoersbedrijven (Arriva en Connexxion) die in Friesland actief zijn.

Bron: Leeuwarder Courant

Re: Friesland: Scouts tevreden over busvervoer

Geplaatst: Ma 31 Mar 2008, 18:49
door Chauf21
Wel is het vaak te warm of juist te koud in de bus en...

Als chauffeur kan je tijdens het rijden niet beoordelen hoe de temperatuur in de bus is :) Door de grote voorruit (broeikaseffect) en het steeds openen van de voordeur is de temperatuur in de bus voorin heel anders dan in het reizigerscompartiment :) Tip voor meelezende en bereidwillige reizigers: als het in de bus koud, warm of benauwd is, meld het dan even bij de chauffeur :)

Verder vind ik het idee van OV-scouts erg goed :pos: Zo komen echte problemen van de dagelijkse reizigers duidelijk naar voren :)

Re: Friesland: Scouts tevreden over busvervoer

Geplaatst: Ma 31 Mar 2008, 20:08
door Linkerspoor
Chauf21 schreef:Als chauffeur kan je tijdens het rijden niet beoordelen hoe de temperatuur in de bus is :) Door de grote voorruit (broeikaseffect) en het steeds openen van de voordeur is de temperatuur in de bus voorin heel anders dan in het reizigerscompartiment :) Tip voor meelezende en bereidwillige reizigers: als het in de bus koud, warm of benauwd is, meld het dan even bij de chauffeur :))

Als je er maar rekening mee blijft houden dat het nooit goed zal zijn (uitgaande van meer dan één reiziger). Ik heb het liever niet al te warm, terwijl anderen liever van de bus een broeikas maken... ;-)