Pagina 1 van 1

Inspectie onderzoekt rol begeleider Stavoren

Geplaatst: Do 29 Jul 2010, 14:16
door Geert
Inspectie onderzoekt rol begeleider Stavoren
Geplaatst op: donderdag 29 juli 2010 14:12
Laatst bijgewerkt: donderdag 29 juli 2010 14:16


STAVOREN - Bij het onderzoek naar het treinongeluk in Stavoren wordt onder meer gekeken naar de rol van de begeleider die verantwoordelijk was voor de veiligheid rond het transport in Stavoren. Er wordt door de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW) getwijfeld of de man wel voldoende kennis had van het baanvak en het materieel.

Ook wordt bekeken hoe de communicatie verliep tussen de Nederlandse begeleider en de drie Italianen die op de trein zaten van het Zwitserse onderhoudsbedrijf Speno International.

De IVW onderzoekt diverse scenario's. Het is nog niet bekend wanneer het onderzoek is afgerond. De IVW vraagt zich ook af of BAM, het bedrijf dat in opdracht van ProRail de spoorrails slijpt, er alles aan heeft gedaan om de veiligheid te waarborgen.
Lees verder

Re: Inspectie onderzoekt rol begeleider Stavoren

Geplaatst: Do 29 Jul 2010, 18:15
door Fles
Ik hoor zo veel verhalen inmiddels. Eerst was het een Zwitserse machinist, dan weer een Italiaanse, dan weer reed hij al sinds Zwolle zonder begeleider, nu wordt er toch weer een rol van een begeleider onderzocht... :roll: Ik wacht het rapport wel af. Dit schiet niet op :N

Re: Inspectie onderzoekt rol begeleider Stavoren

Geplaatst: Do 29 Jul 2010, 18:30
door webguy
Het verwarrende is dat Speno een zwitsers bedrijf is, heeft fabrieken in italie, en vast dus ook italiaans personeel. De verhalen gaan dat het meeste Speno personeel Italiaans is.