Drenthe wil snelle tram Assen-Groningen

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
Gebruikersavatar
Cookie
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1584
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 17:06

Drenthe wil snelle tram Assen-Groningen

Berichtdoor Cookie » Wo 23 Apr 2008, 23:04

Drenthe wil snelle tram Assen-Groningen

ASSEN
- Provinciale Staten willen alsnog dat er na 2020 een snelle tram gaat rijden tussen Assen en Groningen. De tram is gesneuveld bij de onderhandelingen over de verdeling van de miljarden van de Zuiderzeelijn. De staten van Drenthe en Groningen hebben dat pakket aan plannen woensdag ongewijzigd goedgekeurd.

De staten van Drenthe voelden er namelijk niets het accoord alsnog open te breken vanwege de tram. Maar via een unaniek aangenomen motie van de PvdA wordt het college van GS alsnog opgedragen extra geld te zoeken voor die snelle tram. Het project zou moeten worden opgenomen in een meerjarenprogramma van het rijk. Gedeputeerde Bats wil zich daar wel voor inzetten. Hij ziet wel wat in snelle tram- of lightrailverbinding die ook Groningen Airport Eelde aandoet. Of er geld voor het project te vinden is moet Bats nog dit jaar melden. Het gaat om een investering van 500 mijoen euro.

Alleen de fractie van de SP stemde uiteindelijk tegen het pakket aan plannen voor besteding van de Zuiderzeelijn-miljarden. De SP vindt het voorstel een misbaksel, maar is wel blij met al het pak geld, want dat stinkt niet. Maar volgens fractievoorzitter Philip Oosterlaak hebben de staten nooit mandaat gegeven voor dit pakket en is er nooit overleg gevoerd met burgers. Ook zouden de financiele risico's voor de provincie als gevolg van co-finan ceioring onduidelijk zijn. PvdA, VVD en CDA verweten de SP-er dat zijn fractie nooit voorgesteld heeft wat er dan wel met het geld moet gebeuren. Met de stemmen van de SP-statenleden tegen werd dus een historisch besluit genomen over de verdeling van in totaal 2,6 miljard euro.

Bron: http://www.rtvdrenthe.nl/761e2b9b-2602- ... wsID=22577

Gebruikersavatar
Caspar
Berichten: 6591
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 10:37

Re: Drenthe wil snelle tram Assen-Groningen

Berichtdoor Caspar » Do 24 Apr 2008, 01:19

Ik zie het nut er niet zo van in eigenlijk. Als NS op een gegeven moment toch 2x per uur met een echte stoptrein gaat rijden kan er ook wel in Tynaarlo een station gebouwd worden en stoppen. Vanuit daar is het nog geen 10 minuten met een (pendel) bus naar Eelde Airport volgens mij. Ook Zuid-Laren kan vanaf Tynaarlo goed worden bediend, iets wat met een sneltram langs Eelde Airport al lastiger wordt.
De huidige buslijn 52 zit ook alleen in de ochtendspits en rond een uur of 4 smiddags vol met een half uurs frequentie.


Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten