Pagina 1 van 1

Vallend slooppuin op spoor in Groningen bij SuikerUnie

Geplaatst: Vr 11 Feb 2011, 10:47
door menno47
RTV Noord (10 februari 2010) schreef:
Vallend slooppuin op spoor in Groningen bij SuikerUnie

Arriva vreest voor veiligheid passsagiers

GRONINGEN - Bij de sloopwerkzaamheden op het terrein van de voormalige SuikerUnie in Groningen lijkt veel mis te gaan. Donderdag ontstond er nog brand en twee dagen eerder -zo is donderdagavond bekend geworden- vielen ijzeren platen van grote hoogte rondom de spoorlijn Leeuwarden-Groningen, secondes na het passeren van de reguliere trein van Arriva.

Op filmbeelden die door de maker donderdagavond aan RTVNoord zijn doorgespeeld, is duidelijk te zien hoe een ijzeren golfplaat van grote hoogte naar beneden valt en neerkomt op de rand van het spoor waar nog geen twintig seconden eerder de Arriva trein vanuit Leeuwarden passeert.

Arriva reageert na het bekijken van de beelden geschokt: "Dit is voldoende reden om alle alarmbellen te laten rinkelen," aldus woordvoerder Roos Zevenboom. "Het lijkt heel heftig en volkomen absurd wat hier gebeurt en in het kader van de veiligheid van onze passagiers gaan we het dan ook direct tot op de bodem uitzoeken."

Ook Prorail reageert verbijsterd en heeft direct een eigen onderzoek in werking gezet. Nog donderdagnacht is Prorail ter plaatse geweest en vrijdagochtend vroeg zal veiligheidspersoneel van Prorail trachten te voorkomen dat soortgelijke gevaarlijke situaties als eerder deze week zich wederom voordoen. Huub Veeneman van Prorail: "We zijn zeer geschrokken van dit beeldmateriaal. Dit is een inbreuk op de openbare orde die directe actie behoeft!"

Ook de politie zal vrijdagochtend volgens Prorail ter plaatse zijn.

De maker van het beeldmateriaal, Jan Homan, was afgelopen dinsdag precies aan de overkant van het spoor werkzaam toen hij werd opgeschrikt door het enorme kabaal bij de sloopwerkzaamheden. "We wisten werkelijk niet wat we zagen en ik ben direct gaan filmen met mijn mobiele toestel."

Prorail roemt Homan voor de snelle actie en het door hem gemaakte beeldmateriaal. 'Deze jongen kan van onze zijde ten minste een bloemetje verwachten voor zijn geweldige optreden als klokkenluider.

De directie van sloopbedrijf Jager, dat naar zeggen van het eigen personeel als enige sloopwerkzaamheden verricht op het terrein van de voormalige SuikerUnie, heeft vooralsnog niet gereageerd.

http://www.youtube.com/watch?v=zR2ufsX3cts

Re: Vallend slooppuin op spoor in Groningen bij SuikerUnie

Geplaatst: Vr 11 Feb 2011, 11:57
door Etienne
Gaat ook maar net goed voor die cameraman trouwens en wat als die trein vertraagd was? :|

Re: Vallend slooppuin op spoor in Groningen bij SuikerUnie

Geplaatst: Vr 11 Feb 2011, 12:13
door webguy
Filmpje is verwijderd inmiddels...

Re: Vallend slooppuin op spoor in Groningen bij SuikerUnie

Geplaatst: Vr 11 Feb 2011, 12:33
door Michael
Sloop suikerfabriek naast spoor stilgelegd

GRONINGEN - De sloop van de oude suikerfabriek van de SuikerUnie in Groningen is vrijdagmorgen stilgelegd nadat eerder deze week stukken puin en golfplaten naast het spoor terecht zijn gekomen.

Lees verder op: http://www.nu.nl/binnenland/2444294/slo ... elegd.html

Re: Vallend slooppuin op spoor in Groningen bij SuikerUnie

Geplaatst: Vr 11 Feb 2011, 13:05
door Daan
Filmpje staat nog op de site van RTV Noord. Maar lekker gevaarlijk bezig idd... :?