Zwartrijder mishandelt medewerker Arriva: celstraf

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12321
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Zwartrijder mishandelt medewerker Arriva: celstraf

Berichtdoor Wubbo » zo 06 jul 2008, 14:05

Zwartrijder mishandelt medewerker Arriva: celstraf
* LC | Gepubliceerd op 04 juli 2008, 17:15

LEEUWARDEN - Een betrapte zwartrijder uit Zwaagwesteinde (21) gaf op 14 mei een medewerker van vervoersbedrijf Arriva twee vuistslagen tegen de borstkas en de linkerarm. De veelpleger met een strafblad van acht pagina's bevond zich in de trein die net uit de richting Buitenpost op het station van zijn woonplaats was gearriveerd. Op de zitting noemde de officier van justitie zijn optreden vrijdag ,,heel erg brutaal'' en ,,heel erg intimiderend''.

De politierechter, die de eis helemaal volgde, veroordeelde de verdachte tot acht weken celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Een voorwaardelijke detetentie van een maand, die hem eerder voor onder meer geweld was opgelegd, moet hij ook nog uitzitten.

Verder komt hij onder toezicht van de reclassering. Dat kan inhouden dat hij een behandeling bij de Ambulante Forensische Psychiatrie moet volgen. Bovendien verplichtte de rechter hem om €300 smartengeld aan het slachtoffer te betalen.

De Arriva-medewerker voerde samen met een collega in burger een controle uit. Zij zagen de beklaagde met een fiets in Buitenpost instappen en schichtig om zich heen kijken. Hij had geen kaartje, kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op.

De man erkende alleen dat hij het slachtoffer een duw had gegeven. Hij zei er honderd procent zeker van te zijn dat hij de aangever niet had geslagen. De ontkenning baatte hem niet, want de verklaring van het slachtoffer werd gesteund door die van zijn collega.

Bron: Leeuwarder Courant

playertwo
Berichten: 1085
Lid geworden op: vr 14 mar 2008, 20:01

Re: Zwartrijder mishandelt medewerker Arriva: celstraf

Berichtdoor playertwo » zo 06 jul 2008, 18:21

Dat een forse straf die is uitgesproken. Meestal komen ze er met een geldboete en/of taakstraf mee weg. Nu hopen dat meneer er wat van geleerd heeft, als hij terug vrij is. Gezien het aantal pagina's strafdossier zal het vermoedelijk niet veel helpen :roll:


Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten