Nieuwe Arriva-trein nu al beklad

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11320
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Nieuwe Arriva-trein nu al beklad

Berichtdoor Wubbo » Za 26 Jul 2008, 13:07

zaterdag 26 juli 2008
Nieuwe Arriva-trein nu al beklad

GORINCHEM - Een van de nieuwe treinstellen van Arriva is nog voor de ingebruikneming op de Merwede-Lingelijn al met graffiti besmeurd. Het incident deed zich deze week voor op het rangeerterrein Kijfhoek bij Zwijndrecht. Volgens Arriva bedraagt de schade ongeveer 1500 euro. ,,Dat bedrag had veel hoger kunnen zijn maar deze nieuwe treinstellen zijn voorzien van een beschermlaag waardoor het herstel minder kost,'' aldus de woordvoerster van Arriva.

De in Zwitserland gebouwde treinstellen gaan in september tussen Dordrecht en Geldermalsen rijden. De reden dat de trein op Kijfhoek stond is dat het voertuig regelmatig op het traject Rotterdam-Breda rijdt om de machinisten te trainen.

Om de veiligheid op en rond de Merwede-Lingelijn verder te verbeteren komt er deze zomer nog ruim een kilometer extra hekwerk langs het spoor.

ProRail, de beheerder van het spoor, doet de investering op advies van zijn eigen toezichthouders langs de rails. Deze buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) zijn vorig jaar aangesteld om de veiligheid op en langs de rails te verbeteren.

De boa's ontdekten deze week ook gaten in het hekwerk rond Kijfhoek. Vermoedelijk zijn de graffiti-spuiters hierdoor naar het rangeerterrein geslopen.

Tussen Dordrecht en Geldermalsen komt het volgens de boa's veelvuldig voor dat (met name) scholieren de spoorberm gebruiken om de fietsroute van en naar school te bekorten. Maar de controleurs zien ook veel overtredingen op de spoorwegovergangen.

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten