'RET mag chauffeurs ontslaan wegens verduistering'

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11392
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

'RET mag chauffeurs ontslaan wegens verduistering'

Berichtdoor Wubbo » Za 26 Jul 2008, 13:26

'RET mag chauffeurs ontslaan wegens verduistering'

(Novum) - Het Rotterdams openbaarvervoerbedrijf RET heeft vrijdag een hoger beroep tegen twaalf chauffeurs van het nachtnet gewonnen. De chauffeurs hadden aanvankelijk hun ontslag met succes aangevochten omdat hun werkgever verborgen camera's had toegepast om hen te controleren. De RET ging in hoger beroep tegen de uitspraak en is alsnog in het gelijk gesteld, meldt het bedrijf.

De RET ontsloeg in 2005 twintig nachtnetchauffeurs omdat zij geld van klanten in ontvangst zouden hebben genomen zonder hun daarvoor een vervoersbewijs te geven. Het vervoersbedrijf liep daardoor inkomsten mis. Om bewijsmateriaal tegen de chauffeurs te verzamelen schakelde het bedrijf een detectivebureau in en maakte het gebruik van geheim cameratoezicht.

Twaalf chauffeurs vochten hun ontslag aan. De rechtbank in Rotterdam besliste dat de chauffeurs ten onrechte waren ontslagen, omdat de RET geen verborgen camera's had mogen gebruiken. De RET ging tegen deze uitspraak in hoger beroep.

De Centrale Raad van Beroep heeft vrijdag in negen van de twaalf ontslagen besloten dat de RET in zijn recht staat, zegt het vervoersbedrijf. Volgens de raad was het noodzakelijk om geheim cameratoezicht in te zetten. Ook geeft de raad aan dat het inschakelen van een detectivebureau om werknemers te observeren is toegestaan. In drie gevallen wordt in verband met administratieve redenen later beslist.

Bron: Trouw

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten