Weer HTM-tram ontspoord

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29399
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Weer HTM-tram ontspoord

Berichtdoor Daniel » Wo 06 Aug 2008, 20:45

Oud onderstel mogelijk oorzaak ontsporing tram

DEN HAAG/RIJSWIJK - De ontsporing van tram 1 woensdag in Rijswijk is mogelijk te wijten aan het verouderde onderstel van de tram. Dat zegt Leo Donk van de ondernemingsraad van de HTM.

Het komt de laatste tijd vaker voor dat er trams van de HTM ontsporen. Volgens Donk kampt een deel van het wagenpark van de HTM met technische problemen, omdat de onderstellen 50 á 60 jaar oud zijn. Hij benadrukt dat de veiligheid van de reizigers niet in het geding is.

De officiële woordvoerder van HTM heeft inmiddels bevestigd dat een deel van het probleem ligt bij de verouderde onderstellen van trams. De HTM zegt over 3 tot 4 jaar nieuwe trams te hebben.

Bron en videobeelden: RTV West


Tram ontspoord bij Broekpolder
Afbeelding
RIJSWIJK - In de Broekpolder in Rijswijk is woensdagochtend tram 1 ontspoord. De trams vanuit de richting Delft rijden tijdelijk niet verder dan de halte 's-Gravenmade.

Vanaf dat punt worden bussen ingezet. Trams vanuit de richting Scheveningen kunnen wel doorrijden naar Nootdorp. Het is niet de eerste keer dat er nabij halte Broekpolder een tram ontspoord. Twee weken geleden gebeurde dit ook al met een tram vanuit de andere richting.

Volgens vervoerder HTM is het stukje spoor tussen de Broekpolder en de Hoornbrug inderdaad 'een moeilijke plek'. Of de ontsporingen verband met elkaar houden is nog niet te zeggen.

Tram 1: stremming i.v.m ontsporing bij Broekpolder

Tram 1 vanuit Scheveningen
Komende vanuit Scheveningen rijdt de tram na de halte 'Hoornbrug' via de route van tram 15 naar het eindpunt in Nootdorp. Vanuit Nootdorp rijdt de tram weer terug naar Scheveningen.

Tram 1 vanuit Delft
Vanuit Delft rijdt de tram de normale route tot en met halte 's Gravenmade. Daar keert de tram en rijdt terug naar Delft Tanthof.

Pendelbussen
Tussen Broekpolder en halte 'Krakeelpolderweg' zijn pendelbussen ingezet.

Vertraging
Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met enige vertraging. HTM biedt bij voorbaat excuses aan voor eventuele overlast en probeert de oorzaak van de verstoring zo snel mogelijk te verhelpen.

Bron: RTV West en HTM
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36422
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Weer HTM-tram ontspoord

Berichtdoor Suus » Wo 06 Aug 2008, 21:42

Zover ik weet speelt het probleem met die onderstellen toch al langer? Dat hele groot onderhoud gedoe van 2006/2007 kwam toch ook door onderstellen die het spoor extra onder drukt zou zetten en daardoor vervormen :?
Rame à l'approche


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten