Schade metropoortjes moeilijk te verhalen

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29380
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Schade metropoortjes moeilijk te verhalen

Berichtdoor Daniel » Vr 22 Aug 2008, 20:40

Schade metropoortjes moeilijk te verhalen

ROTTERDAM - Reizigers die licht letsel of materiële schade oplopen door keihard dichtklappende metrotoegangspoortjes, maken nauwelijks kans op een schadevergoeding. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

"Alleen wie door een verwonding langere tijd niet kan werken, inkomsten misloopt en kan aantonen dat de Rotterdamse stadvervoerder aansprakelijk is voor het letsel, kan met succes schade claimen,'' aldus LSA-voorzitter Peter Langstraat, letselschadeadvocaat in Rotterdam.

Hij zegt dat reizigers die bijvoorbeeld door haperende metrotourniquets schade oplopen deze volgens het Nederlandse recht allereerst zelf moeten dragen.

"Tenzij ze met eigen onderzoek kunnen aantonen dat een derde, zoals de RET, daarvoor verantwoordelijk kan worden gesteld. Als slachtoffer moet je dus zelf het gebrek aan de apparatuur bewijzen.'' De hoogte van de vergoeding hangt af van de geleden schade.

Hij adviseert de RET op korte termijn het functioneren van de eigen metropoortjes te onderzoeken. "Want als slachtoffers daadwerkelijk gebreken in de apparatuur aantonen, kan dat voor het bedrijf aardig in de papieren gaan lopen.''

Sinds de jaarwisseling, zo verklaarde de RET eergisteren, zijn 168 personen klem komen te zitten tussen poortjes. Gisteren nuanceerde het bedrijf dat getal; het zou om het totaal gaan van alle klachten over haperende poortjes, liften, bussen, trams en metro's.

Onder de letselgevallen zitten geen ernstige zaken. "Het gaat om blauwe plekken, krassen en schrammen. Van zwaargewonden is absoluut geen sprake,'' aldus Lieke Janssen namens de RET.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten