Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor deadlock » Ma 02 Feb 2015, 13:47

Bee schreef:Dat zou in dit geval niets uitmaken. Als ik de berichtgeving goed begrijp is de stroomvoorziening in het datacentrum de vermoedelijke oorzaak. Ook eventuele lokale seinposten zullen als ze nu gebouwd worden gebruik maken van computersystemen en dus dezelfde problemen hebben. De tijd dat er met trektraden en belletjes seinen en wissels bediend werden is in Nederland al lang verleden tijd.

Dus je gaat er dan vanuit dat het datacentrum dan nog wel gecentraliseerd is maar alleen de VL niet? Dat vind ik raar. Als je VL gaat scheiden dan moet dit ook gescheiden worden.

Maar waarom is er niet naar het OCCR gefailoverd, dát is een veel betere vraag.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor deadlock » Ma 02 Feb 2015, 13:48

Alargule schreef:Semioverheids dan. Maar het bekt zoveel lekkerder en past veel beter in mijn argumentatie...

Ook niet.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Alargule
Berichten: 1705
Lid geworden op: Ma 10 Mei 2010, 12:57

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Alargule » Ma 02 Feb 2015, 13:55

deadlock schreef:Ook niet.


Nou, dan heb je wat aan te passen...

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor deadlock » Ma 02 Feb 2015, 14:04

Voormalig gezien daar?
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Alargule
Berichten: 1705
Lid geworden op: Ma 10 Mei 2010, 12:57

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Alargule » Ma 02 Feb 2015, 14:05

Oh, je verkeerde in de veronderstelling dat ik het over de huidige NS had...

:lol:

Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: Zo 09 Jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Thom91 » Ma 02 Feb 2015, 14:10

deadlock schreef:
Bee schreef:Dat zou in dit geval niets uitmaken. Als ik de berichtgeving goed begrijp is de stroomvoorziening in het datacentrum de vermoedelijke oorzaak. Ook eventuele lokale seinposten zullen als ze nu gebouwd worden gebruik maken van computersystemen en dus dezelfde problemen hebben. De tijd dat er met trektraden en belletjes seinen en wissels bediend werden is in Nederland al lang verleden tijd.

Dus je gaat er dan vanuit dat het datacentrum dan nog wel gecentraliseerd is maar alleen de VL niet? Dat vind ik raar. Als je VL gaat scheiden dan moet dit ook gescheiden worden.

Maar waarom is er niet naar het OCCR gefailoverd, dát is een veel betere vraag.

Wie zegt dat ze daar nu niet zitten?
Komt wel goed schatje.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor deadlock » Ma 02 Feb 2015, 14:36

Vanochtend. Gelijk.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

huibf
Berichten: 2526
Lid geworden op: Zo 07 Mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor huibf » Ma 02 Feb 2015, 14:40

Wordt het niet een tijd voor.

FORMAT C:
FORMAT D:\BACKUP

nieuwe ict-ers aanstellen in de zaak opnieuw programmeren

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor deadlock » Ma 02 Feb 2015, 14:56

Lijkt me inderdaad een prima plan om alle peperdure systemen die er zijn te vervangen door nog duurdere systemen terwijl er eigenlijk al geen geld is om de huidige systemen op orde te krijgen.

En dan gaan we de ICT'ers de schuld geven van het niet bereikbaar zijn van buienradar terwijl die website zelf plat ligt.

Kom op jongens, je gaat een automonteur toch ook niet de schuld geven van een constructiefout in het systeem....
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

KM46
Berichten: 8085
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 22:06

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor KM46 » Ma 02 Feb 2015, 15:03

Bee schreef:
KM46 schreef:Wordt het niet eens tijd dat de lokale en regionale seinposten die een aantal jaren geleden afgebroken zijn herbouwd worden? Zodat in geval van nood het treinverkeer lokaal (dus van station naar station) geregeld kan worden.

Dat zou in dit geval niets uitmaken. Als ik de berichtgeving goed begrijp is de stroomvoorziening in het datacentrum de vermoedelijke oorzaak. Ook eventuele lokale seinposten zullen als ze nu gebouwd worden gebruik maken van computersystemen en dus dezelfde problemen hebben. De tijd dat er met trektraden en belletjes seinen en wissels bediend werden is in Nederland al lang verleden tijd.

Je zou dan wel een database voor de lokale situatie op de lokale seinposten moeten hebben. Maar dat is niet zo moeilijk.
Spoiler: show
En dan zou je in geval van winterse omstandigheden gewoon kunnen blijven rijden. Maar dit is terzijde.

huibf
Berichten: 2526
Lid geworden op: Zo 07 Mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor huibf » Ma 02 Feb 2015, 15:03

Ik bedoel de hele infrastructuur rondom Utrecht.
Gewoon alles weghalen en opnieuw beginnen.
Kwestie van een dagje ff doortrekken.

Weet er iemand wat nu eigenlijk elke keer het probleem is.
Ik krijg zolangzamerhand het idee dat ze elke keer maar wat oplappen met een kabeltje hier, boutje daar, en waar een bypass softwarestukje daar om het maar ff te fixen.

De pest is dat ik nu ook trajectvrij heb en mijn GTBV een stuk minder zal worden.

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 11939
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Geert » Ma 02 Feb 2015, 15:54

KM46 schreef:Je zou dan wel een database voor de lokale situatie op de lokale seinposten moeten hebben. Maar dat is niet zo moeilijk.

Een database? De software van de post bestaat uit wel iets meer dan alleen een database...

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor deadlock » Ma 02 Feb 2015, 15:58

KM46 schreef:Je zou dan wel een database voor de lokale situatie op de lokale seinposten moeten hebben. Maar dat is niet zo moeilijk.
Spoiler: show
En dan zou je in geval van winterse omstandigheden gewoon kunnen blijven rijden. Maar dit is terzijde.

Want dat lost het probleem van vastgevroren wissels op ofzo?
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Aking
Berichten: 3327
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 10:20
Locatie: Utrecht/Sremska Kamenica
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Aking » Ma 02 Feb 2015, 16:19

Wel als je er het volgende inzet:

Code: Selecteer alles

IF "wissels" are "frozen" THEN "ontdooien" ELSE output=Text"blaadjes op de rails"


:Y
WorldonRails.nl alles over Internationale treinreizen

Alargule
Berichten: 1705
Lid geworden op: Ma 10 Mei 2010, 12:57

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Alargule » Ma 02 Feb 2015, 16:25

Kunnen we die hele treinenzooi niet gewoon in de Matrix gooien? Kunnen we alles via de database oplossen :Y

Offeuh...?

Alargule
Berichten: 1705
Lid geworden op: Ma 10 Mei 2010, 12:57

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Alargule » Ma 02 Feb 2015, 16:38

En ook de alternatieve reisoptie tussen Amsterdam en Brabant/Limburg via de IC Direct is even niet mogelijk, vanwege een defecte trein... :')

Gebruikersavatar
isadora
Berichten: 2065
Lid geworden op: Zo 13 Nov 2011, 14:14

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor isadora » Ma 02 Feb 2015, 16:43

Alargule schreef:En ook de alternatieve reisoptie tussen Amsterdam en Brabant/Limburg via de IC Direct is even niet mogelijk, vanwege een defecte trein... :')

Komt Maastricht Airport ook weer eens aan een paar klanten.

Gebruikersavatar
Zugführer
Berichten: 2103
Lid geworden op: Di 04 Dec 2012, 22:52
Locatie: Maarssen-Dorp

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Zugführer » Ma 02 Feb 2015, 16:59

"Rest van de dag minder treinen"
Door een storing die om 9.15 uur al verholpen was, als ik de eerste post mag geloven.
Ik snap werkelijk waar niet waar het mis gaat :N

s3500 stopt inmiddels ook in Geldermalsen en Zaltbommel, s3000 stopt ook in Driebergen-Zeist. De eerste weer rijdende 3000 waar ik vanmiddag in zat reed daar gewoon voorbij.
2015: 21564 ov-kilometers 2016 (27-11): Trein 14588 km - Bus 1339 km - Tram 19 km - Metro 18 km - Kabelbaan 5 km - Veer 3 km

Ronaldussen
Berichten: 3119
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:21
Locatie: Doesburg

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Ronaldussen » Ma 02 Feb 2015, 17:08

Als ik de NOS mag geloven zijn de technische problemen nog steeds niet 100% opgelost. Dat maakt het opstarten/in gang houden van een normale dienstregeling ook wel moeilijk natuurlijk.
*Doorfietsen maar*

huibf
Berichten: 2526
Lid geworden op: Zo 07 Mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor huibf » Ma 02 Feb 2015, 17:33

En ook al is het dadelijk wel opgelost. Het zal wel weer een lapmiddel zijn en het probleem is er nog steeds...
Ik zeg gewoon opnieuw beginnen.

Eigenlijk net zo met de chipkaart. Format c:/ en opnieuw beginnen met alle kennis die we nu hebben ipv steeds weer nieuwe programmaregels toevoegen om bugs te elimineren...

Ofyles2
Berichten: 53
Lid geworden op: Za 30 Aug 2008, 13:54

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Ofyles2 » Ma 02 Feb 2015, 17:35

huibf schreef:Wordt het niet een tijd voor.

FORMAT C:
FORMAT D:\BACKUP

nieuwe ict-ers aanstellen in de zaak opnieuw programmeren


Het kan ook zo zijn dat NS en ProRail zich ook laten trakteren door Ordina(ir), Sogeti of welk ander corrupt, megalomaan IT-bedrijf.

Zelf werkzaam als autodidactische softwareontwikkelaar, maar misschien moet ik me bij mijn leest (lees: ontwikkelomgeving) houden.

Ronaldussen
Berichten: 3119
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:21
Locatie: Doesburg

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor Ronaldussen » Ma 02 Feb 2015, 17:48

huibf schreef:En ook al is het dadelijk wel opgelost. Het zal wel weer een lapmiddel zijn en het probleem is er nog steeds...
Ik zeg gewoon opnieuw beginnen.

Op dit moment heb je ook niet veel keus. Prioriteit is nu om de boel weer op gang te krijgen en te houden. Daarna kun je weer verder kijken.
*Doorfietsen maar*

Gebruikersavatar
dylanwild94
Berichten: 2310
Lid geworden op: Vr 28 Jun 2013, 22:05
Locatie: rozenburg zh
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor dylanwild94 » Ma 02 Feb 2015, 17:59

Ronaldussen schreef:
huibf schreef:En ook al is het dadelijk wel opgelost. Het zal wel weer een lapmiddel zijn en het probleem is er nog steeds...
Ik zeg gewoon opnieuw beginnen.

Op dit moment heb je ook niet veel keus. Prioriteit is nu om de boel weer op gang te krijgen en te houden. Daarna kun je weer verder kijken.
En dat gebeurt vaak niet. :X
gaat het niet zoals het moet,moet het maar zoals het gaat.
je hebt het OV en je hebt de NS.

In schoolperiodes vast traject: Laan van nieuw blankenburg, Rozenburg - Anthony fokkerweg/ parmertierplein, Rotterdam.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor deadlock » Ma 02 Feb 2015, 18:05

Ofyles2 schreef:
huibf schreef:Wordt het niet een tijd voor.

FORMAT C:
FORMAT D:\BACKUP

nieuwe ict-ers aanstellen in de zaak opnieuw programmeren


Het kan ook zo zijn dat NS en ProRail zich ook laten trakteren door Ordina(ir), Sogeti of welk ander corrupt, megalomaan IT-bedrijf.

Zelf werkzaam als autodidactische softwareontwikkelaar, maar misschien moet ik me bij mijn leest (lees: ontwikkelomgeving) houden.

Bij NS is het aanbesteed en gegund aan KPN.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

waldo79
Berichten: 3632
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 14:00
Locatie: Tiel

Re: Treinverkeer rondom Utrecht en Gouda plat

Berichtdoor waldo79 » Ma 02 Feb 2015, 18:27

isadora schreef:
Alargule schreef:En ook de alternatieve reisoptie tussen Amsterdam en Brabant/Limburg via de IC Direct is even niet mogelijk, vanwege een defecte trein... :')

Komt Maastricht Airport ook weer eens aan een paar klanten.

Wordt er dan nog gevlogen tussen Mt en Shl?
Mij best :)


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast