Felle slag om buschauffeurs

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29407
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Felle slag om buschauffeurs

Berichtdoor Daniel » Vr 22 Aug 2008, 20:41

Felle slag om buschauffeurs

Door GERT ONNINK

ROTTERDAM - Er dreigt in de Rotterdamse regio een felle slag te ontstaan om buschauffeurs. De Rotterdamse vervoerder RET heeft op korte termijn zeker tweehonderd busbestuurders nodig, zo heeft directeur Pedro Peters onlangs laten weten. De nieuwkomer op de markt, Qbuzz, die vanaf half december het streekvervoer gaat doen, zegt zo’n veertig kandidaten nodig hebben.

,,Dat wordt nog een behoorlijke opgave,’’ erkent Henk van der Maden, voorzitter van de RET-ondernemingsraad. ,,We zitten toch met een krappe arbeidsmarkt.’’ De RET mag ook na half december het stadsvervoer blijven doen.

Peter Lanzo, manager bij uitzendbureau Randstad dat voor Qbuzz chauffeurs werft, stelt dat de nieuwkomer op de busmarkt niet onder de RET-CAO zal gaan zitten. Hij geeft toe dat het akkoord dat bij de Rotterdamse vervoerder is afgesloten ‘dikker’ is. Toch is hij vol vertrouwen de extra buschauffeurs te vinden. ,,Bij de zoektocht naar personeel in Friesland hadden we tweehonderd kandidaten voor vijftig plaatsen. Als we in Rotterdam 50 tot 75 gegadigden krijgen, dan zijn we tevreden.’’ Qbuzz schermt met een baangarantie die het de bestuurders kan geven.

Randstad houdt komende zaterdag en op zaterdag 6 september open dagen in Albrandswaard, waar kandidaten voor Qbuzz zich kunnen melden. De buschauffeurs die hun papieren hebben, kunnen half december direct aan de slag.

RET-werknemer Van der Maden geeft toe dat Qbuzz als nieuwkomer een ‘eye opener’ kan zijn voor ontevereden personeel bij busconcurrenten Arriva, Connexxion en Veolia. ,,Ik geloof niet dat RET-mensen zullen overstappen. Bij ons heb je toch meer zekerheid en ook betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Als or willen we dat de RET op niveau blijft, al zullen we daar onze stinkende best voor moeten doen.’’

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
JeePee
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1472
Lid geworden op: Ma 10 Mar 2008, 20:52
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Felle slag om buschauffeurs

Berichtdoor JeePee » Vr 22 Aug 2008, 21:47

Reiziger Ddrs schreef:Felle slag om buschauffeursRET-werknemer Van der Maden geeft toe dat Qbuzz als nieuwkomer een ‘eye opener’ kan zijn voor ontevereden personeel bij busconcurrenten Arriva, Connexxion en Veolia.

Hmmm vandaar al die spontane aanmeldingen om bij ons te werken. We zijn een 'eye-opener' :)


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten