Opmeer achter busjesproject

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Opmeer achter busjesproject

Berichtdoor Geert » Ma 25 Aug 2008, 11:56

Opmeer achter busjesproject
Gepubliceerd op 24 augustus 2008, 18:56
Laatst bijgewerkt op 24 augustus 2008, 19:05


Het college van de gemeente Opmeer heeft het buurtbusproject van een werkgroep van Connexxion, de Provincie Noord Holland en het pilotproject Doelgroepenvervoer Kop van Noord Holland omarmd.

Door de Kop van Noord-Holland gaan per 14 december buurtbussen rijden. Althans, de werkgroep die hiervoor door de Kop-gemeenten in het leven is geroepen, werkt hier hard aan.

De buurtbus heeft als doel de bewoners van de kleine kernen in de Kop te voorzien van openbaar vervoer. Iets wat hier tot op heden minimaal of geheel niet aanwezig is. Maar de bussen kunnen alleen rijden met behulp van vrijwilligers.

Op maandag 1 september is er om 19.30 uur een informatieavond over dit project in het gemeentehuis te Schagen. Alle gemeenten in de Kop zijn betrokken bij het buurtbusproject, wat onderdeel uitmaakt van de pilot Doelgroepenvervoer Kop van Noord-Holland'. Het gaat om de gemeenten Den Helder, Wieringen, Anna Paulowna, Zijpe, Schagen, Wieringermeer, Niedorp en Harenkarspel. De werkgroep die hiervoor is samengesteld, houdt zich bezig met de uitvoering.

PRIMO nh, adviesorganisatie voor sociaal beleid, is de partij die ondersteuning biedt gedurende het traject.Er worden op 14 december twee lijnen geïntroduceerd in twee richtingen. Lijn 1 loopt van Kreileroord tot Schagen, via Wieringerwerf, Slootdorp, Wieringerwaard, Station Anna Paulowna en Oudesluis. Lijn 2 loopt van Schagen tot Obdam, via Barsingerhorn, Kolhorn, Lutjewinkel, Winkel, Nieuwe en Oude Niedorp, Hoogwoud, Opmeer en zo tot Obdam.

De Provincie stelt middelen beschikbaar om de buurtbussen financieel mogelijk te maken. Connexxion levert de bussen. Daarnaast dient er een vereniging te worden opgericht, die de organisatie en coördinatie van de buurtbussen op zich neemt. En er zijn chauffeurs nodig die op de bussen willen rijden.

Anders gezegd: de buurtbus kan alleen rijden met behulp van vrijwilligers. Vrijwilligers voor het bestuur van de vereniging en vrijwillige buurtbuschauffeurs. Hoewel het buurtbusproject nu steeds meer 'van iedereen' wordt in de Kop van Noord Holland, op zich natuurlijk een hele goede zaak, dient de persoon van Piet Heneweer (nomen est omen) niet te worden vergeten.

Heneweer strijdt al sinds einde jaren negentig voor een goede vorm van openbaar vervoer voor de Noordkop.Op de informatie-avond in het Schager gemeentehuis is iedereen welkom: dorpsraadleden, vrijwilligers, inwoners en geïnteresseerden.

Op deze avond wordt meer informatie verstrekt over het project en over hetgeen van de potentiële vrijwilligers wordt verwacht. Alle aanwezigen deze avond krijgen de mogelijkheid zich aan te melden als vrijwilliger. Meer informatie? Bel/email werkgroeplid Piet Heneweer, 06-22705185, p.heneweer@kpnplanet.nlóf Marina Poel, adviseur PRIMO nh: 0299-418700, mpoel@primo-nh.nl.

Bron: Noordhollands Dagblad

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten