Oplossingen storingen Schiphol: parkeerplaats monteurs en in

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Oplossingen storingen Schiphol: parkeerplaats monteurs en in

Berichtdoor Thom91 » do 28 mei 2015, 08:36

Oplossingen storingen Schiphol: parkeerplaats monteurs en inzet losse locomotief

Een speciale parkeerplaats voor spoormonteurs op Schiphol en een losse locomotief die storingen ‘uit het spoor kan rijden’. Dit zijn enkele van de oplossingen die de problemen op het spoor in de driehoek Schiphol – Amsterdam – Utrecht kunnen oplossen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen waarnemend directeur Operatie Wim Knopperts van ProRail, ProRail-medewerkers uit Amsterdam en de directies van ingenieursbureaus Arcadis en Movares.

Knopperts maakte tijdens het overleg bekend dat er extra budget is vrijgemaakt om de problemen in de driehoek Schiphol – Amsterdam – Utrecht terug te dringen, meldt ProRail in haar personeelsblad. Het overleg tussen de waarnemend directeur Operatie en de ingenieursbureaus was een vervolg op het spoedoverleg tussen ProRail-topman Pier Eringa en de spooraannemers vorige maand.

Eringa riep de aannemers vorige maand bij elkaar nadat een grote storing bij Schiphol op 13 april het treinverkeer plat legde. Hij wil samen met alle betrokken partijen zo snel mogelijk concrete verbetermaatregelen nemen. Vandaar dat de ingenieursbureaus ook is gevraagd om mee te denken.

Parkeerplaats spoormonteurs

Tijdens het overleg met de ingenieursbureaus werd duidelijk dat een speciale parkeerplaats voor spoormonteurs op Schiphol de aanrijtijd bij verstoringen kan verkorten. Ook werd als oplossing genoemd om na werkzaamheden met een losse locomotief over het spoor te laten rijden om storingen ‘eruit te rijden’. Verder werd er geopperd om geklemde wissels die soms verstoringen veroorzaken, te verwijderen.

Het vervangen van de gloeilampen in seinen door ledlampen zou ervoor kunnen dat de lampen minder vaak vervangen hoeven worden. Verder is voorgesteld om de ES-lassen robuuster te maken omdat deze regelmatig zorgen voor het verstoren van het treinverkeer.

Storingen

Na het overleg tussen Eringa en de spooraannemers zijn er al diverse maatregelen genomen om het aantal storingen te verminderen. Op dit moment lopen er al tien extra inspecteurs rond in de driehoek Schiphol – Amsterdam – Utrecht. Na werkzaamheden is er een betere overdracht en dat er zijn extra controles op het storingsvrij opleveren van het spoor. Knopperts maakte tijdens het overleg met de ingenieursbureaus bekend dat er nu ook budget is vrijgemaakt voor een definitieve oplossing.

Bron en meer
Komt wel goed schatje.

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten