Twee zaterdagen lang gratis reizen met bus voor Vlaardingers

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29186
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Twee zaterdagen lang gratis reizen met bus voor Vlaardingers

Berichtdoor Daniel » Wo 10 Sep 2008, 20:54

Twee zaterdagen lang gratis reizen met de bus voor Vlaardingers
VLAARDINGEN - Komende zaterdag is het voor Vlaardingers kiezen geblazen. Het is namelijk druk in de stad wat evenementen betreft. Behalve het Vlaardings Uitfestival en de Open Monumentendag vindt dan festival de Laatste Ronde plaats. De bussen zijn op die dag voor iedereen gratis.
Een dag later, op zondag 14 september begint de Week van de Vooruitgang. Dat is de Nederlandse variant van de European Mobili-ty Week. In die week wordt wandelen gepromoot, net zoals fietsen en het openbaar vervoer. Verder wordt kritisch naar het gebruik van de auto gekeken. Op zaterdag 20 september rijden daarom weer gratis bussen door Vlaardingen.
De gemeente Vlaardingen wil met het aanbieden van gratis busvervoer inwoners aansporen de auto te laten staan. Het gratis busvervoer geldt voor de lijnen 55, 56 en 57 en alleen binnen de gemeente Vlaardingen. Daarvoor krijgen passagiers in de bus een speciaal kaartje. Bus 56 gaat zaterdag zelfs dubbele diensten draaien.
De gemeente deed ook de afgelopen jaren mee met het landelijke initiatief. Vorig jaar probeerde Vlaardingen bijvoorbeeld zo veel mogelijk mensen op de fiets naar hun werk te laten komen. Ambtenaren die veel van de auto gebruikmaken, kregen een cursus ‘Het nieuwe rijden’.

Bron: AD – Waterweg, 8 september 2008 via OV Nieuwsbrief 719
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten