Pilot vrij reizen met OV voor bezoekers Amsterdam RAI

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Pilot vrij reizen met OV voor bezoekers Amsterdam RAI

Berichtdoor Geert » Za 13 Sep 2008, 23:30

Pilot vrij reizen met openbaar vervoer voor bezoekers Amsterdam RAI
Aad Veenman, president-directeur NS: “Gezamenlijk initiatief levert belangrijke bijdrage aan bereikbaarheid Amsterdam”
12 sep 2008

Het streven van Amsterdam RAI om in de toekomst zo veel mogelijk mensen van en naar de RAI te laten reizen met het openbaar vervoer krijgt steeds meer vorm. Amsterdam RAI, de Nederlandse Spoorwegen en GVB, het openbaar vervoerbedrijf van Amsterdam, hebben de handen ineen geslagen. Zij bieden bezoekers van de beurzen Aquatech Amsterdam 2008 en HISWA 2009 op beursdagen vrij reizen van en naar Amsterdam RAI op vertoon van een combiticket (reis- en entreebewijs) voor deze beurzen. De uiteindelijke ambitie van de samenwerkende partijen is om meer mensen met het openbaar vervoer te laten reizen, minder congestie rond de RAI te realiseren en Amsterdam nog beter bereikbaar te maken.

President-directeur van de Nederlandse Spoorwegen Aad Veenman is erg gelukkig met de milieu- en klantvriendelijke plannen van Amsterdam RAI. Veenman: “Dit gezamenlijke initiatief levert een belangrijke bijdrage aan de bereikbaarheid van onze hoofdstad. Voorts behoeft het geen betoog dat de trein in vergelijking met andere vervoermiddelen tweederde minder CO² uitstoot.”
Ook algemeen directeur van GVB Gertjan Kroon is blij met de gezamenlijke proef: “Verbeteren van de bereikbaarheid en van de luchtkwaliteit zijn belangrijke doelstellingen van Amsterdam. Een goed netwerk van snel, betrouwbaar, comfortabel en milieuvriendelijk vervoer draagt bij aan de economische ontwikkeling en de leefbaarheid van de stad.”

Oplossingen
Volgens directievoorzitter Hans Bakker van Amsterdam RAI passen de plannen met vrij reizen voor beursbezoekers binnen de strategie van de organisatie om meer waarde te creëren voor de klanten, maar daarbij ook de maatschappelijke en ecologische belangen mee te wegen: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Amsterdam RAI hoog op de agenda. Bereikbaarheid en mobiliteit zijn belangrijke pijlers van onze MVO-ambitie. De Nederlandse Spoorwegen en GVB zijn natuurlijk de partners bij uitstek om te werken aan oplossingen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid.”

Pilots
De pilots worden gehouden tijdens Aquatech Amsterdam 2008, ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van proces-, drink- en afvalwater, en HISWA 2009, de grootste watersportbeurs van de Benelux. Alle bezoekers kunnen tijdens de beursdagen op vertoon van hun combiticket vanaf elk station in Nederland vrij reizen naar station Amsterdam RAI en vice versa. Ook kunnen bezoekers onbeperkt gebruik maken van vervoer in de stad Amsterdam op alle GVB-lijnen (metro’s, (nacht)bussen en trams).
Gezamenlijk trekken beide evenementen circa 80.000 bezoekers naar Amsterdam RAI. Hans Bakker: “De bevindingen, resultaten en conclusies van deze pilots, brengen ons een stukje dichter bij ons ultieme doel dat in de toekomst het openbaar vervoer van en naar de RAI bij de prijs van een entreebewijs inbegrepen is. We werken er hard aan!”

Aquatech Amsterdam wordt van 30 september tot en met 3 oktober 2008 gehouden in Amsterdam RAI. Watersportbeurs HISWA vindt van 3 tot en met 8 maart 2009 plaats in de RAI.

Bron: RAI (persbericht)
Laatst gewijzigd door Cookie op Za 13 Sep 2008, 23:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Topictitel ingekort

Karl
Berichten: 3792
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 21:06

Re: Pilot vrij reizen met openbaar vervoer voor bezoekers Amster

Berichtdoor Karl » Za 13 Sep 2008, 23:33

Als je in de topictitel 'openbaar vervoer' tot 'OV' inkort past het einde van de titel van het krantenartikel ook in de topictitel: "Pilot vrij reizen met OV voor bezoekers Amsterdam RAI". Dat staat altijd nog beter dan de bezoekers voor de Amster.
Sowieso en sinaasappelsap.
Stop de ver-s-bahn-isering van Nederland.


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten