Fietstunnel bij station op losse schroeven

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11395
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Fietstunnel bij station op losse schroeven

Berichtdoor Wubbo » Zo 19 Okt 2008, 14:01

donderdag 16 oktober 2008
Fietstunnel bij station op losse schroeven
Door JOS VAN NIEROP

MAASSLUIS - De kans dat bij station Maassluis-west een fietstunnel komt naar woonwijk Het Balkon is zeer klein.
De kosten voor een tunnel of een brug over het spoor vallen veel hoger uit dan was verwacht.

Tijdens een raadsbijeenkomst sprak PvdA'er Sjoerd Kuiper deze week zijn verbazing uit over het feit dat de kosten hoger zullen zijn dan die van de tunnel in het verlengde van de Mozartlaan.

Ambtenaar S. Vroegop gaf aan dat de aanbesteding van laatstgenoemde tunnel, die geschikt is voor autoverkeer, 'niet onverdeeld ongunstig' was verlopen. Uit een niet-openbare notitie waarover deze krant beschikt, blijkt dat dat de Mozartlaantunnel 8,5 miljoen euro kost. In die zelfde notitie staat dat voor de fietsverbinding bij Maassluis-West nog maar een budget van zo'n 3 miljoen euro resteert.

Toch kreeg de raad deze week van ingenieursbureau Movares schetsen van verschillende bruggen en tunnels voorgeschoteld. De kostbaarste variant, blijkbaar duurder dan 8,5 miljoen euro, gaat uit van een tunnel met tweemaal een lange (150 meter) helling van 2 procent en liften vlakbij het spoor.

Na de presentatie gaf ambtenaar Vroegop aan dat Maassluis vooralsnog – noodgedwongen – uitgaat van de goedkoopste variant die Movares presenteerde. Dat is een verbeterde, bredere gelijkvloerse overgang. "Daar gaan we voor, totdat blijkt dat het eventueel niet kan.''

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 6 gasten