Gratis OV voor 65-plussers lijkt te duur

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29193
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Gratis OV voor 65-plussers lijkt te duur

Berichtdoor Daniel » Do 06 Nov 2008, 20:45

Gratis OV voor 65-plussers lijkt te duur
Door HERMAN ANDRIESSE

DORDRECHT - Een proef met gratis openbaar vervoer (OV) voor Dordtse 65-plussers zit er niet in. Die kost de gemeente te veel geld. B en w hebben weliswaar 1,5 miljoen euro uitgetrokken voor een proef van twee jaar met kosteloos OV, maar dat bedrag is niet toereikend voor de doelgroep.

De gemeente Dordrecht gaat wel experimenteren met gratis vervoer per bus tussen de transferia aan de randen van de stad en het centrum. Autobezitters kunnen kosteloos met de bus vanaf de parkeerterreinen bij het Energiehuis (lijn 10) en aan de Weeskinderendijk (lijn 9) de stad in. Wellicht komt er ook een nieuwe buslijn vanaf het parkeerterrein bij FC Dordrecht. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad.

Gratis vervoer vanaf de transferia kost de gemeente 750.000 euro. Voor de bestemming van de overige 7,5 ton mag de gemeentraad zelf suggesties doen, zegt wethouder F. van den Oever. Wanneer de proef ingaat, is nog niet bekend. Volgende week vergadert de gemeenteraad over de kwestie.

Arriva onderzocht zeven voorstellen van de gemeente. De vervoerder kwam met drie varianten. Behalve de transferia en het gratis vervoer voor ouderen in de daluren, bood Arriva ook veertig procent korting aan voor 65-plussers op de Merwede-Lingelijn. Van die laatste twee alternatieven, ziet het college op dit moment af.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten