Vanaf 14 december veranderingen in busvervoer Hoorn

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Vanaf 14 december veranderingen in busvervoer Hoorn

Berichtdoor Daniel » Do 06 Nov 2008, 22:15

Vanaf 14 december veranderingen in busvervoer

De provincie Noord-Holland heeft het busvervoer voor het concessiegebied Noord-Holland Noord opnieuw aanbesteed en gegund aan Connexxion. Voor Hoorn heeft dit tot gevolg dat vanaf zondag 14 december, als de nieuwe dienstregeling van start gaat, nieuwe buslijnen worden ingevoerd en bestaande buslijnen worden aangepast. De busdiensten van Arriva veranderen niet.

De veranderingen
• Tussen het NS-station Hoorn en de wijk Bangert en Oosterpolder gaat een stadsbus rijden. Deze bus (lijn 13) doet onderweg de binnenstad, het Venenlaankwartier, de Kersenboogerd en Blokker aan.
Zwaag wordt bediend door de lijnen 17 (Hoorn - Nibbixwoud) en 132 (Hoorn - Andijk); deze lijnen rijden ook door Bangert en Oosterpolder.
• Er gaan bussen rijden naar de bedrijventerreinen Hoorn-80 (lijn 16) en Westfrisia (lijn 131). Lijn 16 rijdt eens in het uur tijdens de ochtend- en avondspits; lijn 131 is de reguliere streekbus naar Wervershoof.
• De lijnen 137 (Hoorn - Opmeer) en 139 (Hoorn - Medemblik) krijgen halteplaatsen op het Dampten.
• In de wijk Risdam gaat stadsbus lijn 12 rijden tussen de Opgang en het NS-station Hoorn. De route gaat via het Keern, de Brandwachter en de Sluiswachter.
Daarnaast doet buslijn 11 (Hoorn – Wognum) de wijk aan. De route van bus 11 gaat via de Langetuin en de Zwaagmergouw.
Winkelcentrum De Huesmolen wordt aangedaan door lijn 17 (NS-station Hoorn – Nibbixwoud v.v.).
• In de Kersenboogerd gaat lijn 14 tussen de Haringvlietweg en het NS-station Hoorn rijden. Deze bus maakt een lus in één richting over de Grevelingenweg, Maasweg, Diezeweg, Haringvlietweg en Volkerakweg en doet de Scheldeweg, het NS-station Kersenboogerd, de Spaarneweg, de Lingeweg en de Nieuwe Steen aan.
De nieuwe buslijn 13 naar Bangert en Oosterpolder en spitslijn 16 naar Hoorn-80 doen ook de Kersenboogerd aan.

Nieuwe haltes
Om de nieuwe dienstregeling goed te kunnen uitvoeren, moeten er op een aantal plekken nieuwe haltes komen: op de bedrijventerreinen Hoorn-80 en Westfrisia, op Dampten, de Strip, de Brandwachter en de Lingeweg. Ook worden oude haltes langs de Spaarneweg en de Scheldeweg opnieuw geactiveerd. Direct omwonenden van nieuwe haltes ontvangen een brief waarin zij nader op de hoogte worden gebracht.

Bron: Hoorngids.nl
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten