'Waterbus moet 's avonds meer varen'

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

'Waterbus moet 's avonds meer varen'

Berichtdoor Daniel » Di 11 Nov 2008, 23:05

'Waterbus moet 's avonds meer varen'
ZWIJNDRECHT - De waterbus moet vaker varen.
Vooral op avonden in de weekeinden moet de waterbus langer in dienst blijven. Dat vindt de gemeenteraad van Zwijndrecht. Bij de behandeling van de begroting voor 2009 nam de raad dinsdagavond unaniem een motie van die strekking aan.

Financiële gevolgen voor de Zwijndrechtse portemonnee heeft die motie overigens niet. De raad gaf alleen opdracht aan burgemeester en wethouders haar wens binnen het Drechtstedenbestuur aan de orde te stellen. Dat wil de komoende maanden enkele grote regionale projecten op touw zetten. Uitbreiding van de waterbus zou daar moeten horen, aldus CDA-fractievoorzitter W. Hofland: ,,Het maaakt de regionale samenwerking zichtbaar en het komt ten goede aan de burger.''

De VVD betoogde dat er niet alleen gevaren moet worden op het water. Ook wonen op het water moet kunnen. Dat zou zelfs een oplossing kunnen zijn voor het project Noordoevers, aldus fractievoorzitter E. Vissers. Daar zijn nu vooral appartementen gepland, maar Vissers vreest dat die door de huidige kredietcrisis onverkoopbaar zullen blijken. Wethouder P. van Steekelenburg erkende dat met de projectontwikkelaar opnieuw naar de plannen gekeken wordt.

Vissers oppert de huidige bedrijventerreinen af te graven. Dan snijdt het mes aan twee kanten: er komt meer ruimte voor de rivier en op die rivier kunnen mooi woonarken afmeren. Vissers voorziet woonboten met wel vijf of zes verdiepingen. Zijn idee werd niet door iedereen even enthousiast ontvangen. Vooral ChruistenUnie-SGP en D66 zagen veel bergen en beren op de weg. Volgens Vissers zijn ze te vroeg: ,,Ik zeg helemaal niet dat het zo moet, ik vraag alleen om te kijken of het kan.''

Wethouder A. Dost (ChristenUnie-SGP) kwam hard in botsing met Algemeen Belang Zwijndrecht. Volgens hem is er geen geld om parkeervergunningen voor ondernemers in Walburg goedkoper te maken. Die betalen nu meer dan collega's op de chique Amsterdamse P.C.Hooftstraat. ABZ-fractievoorzitter F. Loos herinnerde hem er aan dat hij nog geen twee weken geleden een meevaller van zes ton aan parkeeropbrengsten aangekondigd had. Nu ontkent Dost echter dat zo gezegd te hebben.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 6 gasten