Haarlem: Bus op Rode Loper is 'levensgevaarlijk'

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29169
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Haarlem: Bus op Rode Loper is 'levensgevaarlijk'

Berichtdoor Daniel » Do 13 Nov 2008, 20:01

Bus op Rode Loper is 'levensgevaarlijk'
Haarlem - Het is 'levensgevaarlijk' om busverkeer toe te staan op de beoogde fietsers- en voetgangersstraat in de Kruisweg bij het Stationsplein.

Zowel de belangenverenigingen voor reizigers met het openbaar vervoer (Rover) en fietsers (Fietsersbond) als busonderneming Connexxion wijzen op enorme verkeersrisico's. De politie zegt 'grote vraagtekens' te zetten bij het voornemen.

,,Gezien de grote aantallen fietsers die van de Kruisweg gebruik zullen maken, verwachten wij gevaarlijke situaties. Wij zijn hier niet vóór'', zegt woordvoerder Herman Opmeer van Connexxion. ,,Het is een onbegrijpelijke en onaanvaardbare situatie'', zeggen Rover en de Fietsersbond. ,,Je creëert een gevaarlijke black-spot als bussen zich wringend een weg moeten gaan banen tussen grote stromen fietsers en voetgangers.''

Zowel Fietsersbond, Rover als Connexxion spreken zich ondubbelzinnig uit voor het oorspronkelijke verkeersplan voor het Stationsplein en omgeving. Dat ging uit van een strikte scheiding van langzaam en gemotoriseerd verkeer: de Kruisweg zou - als onderdeel van de zogeheten Rode Loper - worden ingericht voor fietsers en voetgangers, de bussen zouden in twee richtingen via de Jansweg gaan rijden.

Bron: IJmuider Courant
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 8 gasten