Capelle a/d IJssel: 65-Plussers gratis in bus

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29159
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Capelle a/d IJssel: 65-Plussers gratis in bus

Berichtdoor Daniel » Vr 14 Nov 2008, 19:45

65-Plussers gratis in bus
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Capelse 65-plussers kunnen vanaf volgend jaar tijdens daluren gratis in de bus en metro.
De gemeente investeert een half miljoen euro in het project. In september volgt een evaluatie. Dan wordt beslist of er structureel geld komt voor gratis openbaar vervoer.

In navolging van Rotterdam komt de gemeente nu dus ook op voor de 65-plussers in Capelle. Inwoners van de IJsselgemeente beklaagden zich dat bewoners 'aan de ene kant van de metro wel gratis gaan reizen en aan de andere van het station niet'. Rotterdam heeft eenmalig 4,5 miljoen euro uitgetrokken om 65-plussers volgend jaar gratis te laten reizen met bus, tram en metro.

Initiatiefnemer Hasan Saritas van de PvdA is blij met het besluit. ,,Hopelijk kunnen onze senioren straks door heel de provincie gratis reizen. Dan kunnen die mensen er lekker op uit voor bijvoorbeeld een kop koffie in Scheveningen.''

De maatregel geldt niet in de spits, maar wel in de daluren en in het weekend in het hele 'RET-gebied'. ,,Het zou natuurlijk belachelijk zijn dat iemand in Schenkel niet gratis kan reizen en de overbuurvrouw uit Rotterdam-Alexander wel. Gelukkig is dat nu recht getrokken.''

In Capelle aan den IJssel wonen achtduizend mensen die gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe maatregel. Het geld voor het gratis openbaar vervoer komt uit het reservepotje van de gemeente.

In september 2009 moeten de eerste resulaltaten van de proef bekend zijn. Mochten de uitkomsten positief zijn, dan moet er volgens de PvdA een voorstel komen vanuit het gemeentebestuur om elk jaar geld vrij te maken.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 6 gasten