Investering van 35 miljoen in beter busvervoer Drechtsteden

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29187
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Investering van 35 miljoen in beter busvervoer Drechtsteden

Berichtdoor Daniel » Vr 14 Nov 2008, 21:15

Investering van 35 miljoen in beter busvervoer
Door PETER KOSTER

DRECHTSTEDEN - Het busvervoer in de Drechtsteden kan ondanks de investeringen van de afgelopen jaren nog veel verder verbeterd worden.
Gemeenten en provincie pompen er daarom nog eens 35 miljoen euro in.

Het aantal busreizigers in de Drechtsteden is de afgelopen jaren met vijftien procent gestegen. De grens aan de groei is echter nog lang niet bereikt. Dat stelt de Alblasserdamse wethouder S. Veerman, binnen de Drechtsteden verantwoordelijk voor bereikbaarheid. Om het aantal reizigers verder te laten groeien willen de zes Drechtsteden en de provincie samen 35 miljoen in het busvervoer steken. Vrijdag tekenden ze daartoe een overeenkomst.

Veerman durfde niet te stellen dat door de groei van het aantal busreizigers de files af zullen nemen: ,,Maar openbaar vervoer is goed. Zelfs als er geen files zouden zijn, zouden we dit doen.''

Het geld gaat onder meer zitten in de busbaan die op de Koninginneweg in Zwijndrecht moet komen. Verder moeten er meer busstations komen om meer duidelijkheid te scheppen voor de reiziger. Drechtsteden-ambtenaar C. Doeser: ,,Er rijden bijvoorbeeld heel veel bussen door Hendrik-Ido-Ambacht, maar er is geen enkele halte waar alle bussen stoppen''. Zo zouden er behalve in Hendrik-Ido-Ambacht ook busstations moeten komen op het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht, het leerpark in Dordt en bij het P&R-terrein aan de Grote Beer in Alblasserdam.

Bussen moeten ook beter door kunnen rijden door nieuwe systemen om verkeerslichten te beïnvloeden. De huidige systemen werken door storingen lang niet altijd.

Dordrecht heeft zo zijn eigen problemen met het busvervoer. Die gemeente heeft onlangs een groene golf ingevoerd op de Laan der Verenigde Naties. Bijna alle buslijnen moeten die weg echter oversteken, met langere reistijden als gevolg. De Drechtsteden zoeken naar een oplossing voor dat probleem.

Bussen in de Alblasserwaard zullen vaker naar treinstations daar rijden, zodat reizigers per trein comfortabeler naar Dordrecht kunnen rijden.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten