Arcadis beveiligt Rotterdamse metro

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Arcadis beveiligt Rotterdamse metro

Berichtdoor Daniel » Zo 16 Nov 2008, 16:27

Arcadis beveiligt Rotterdamse metro

Arcadis mag het nieuwe beveiligingssysteem voor de Rotterdamse metro ontwerpen. Het Arnhemse advies- en ingenieursbedrijf, de vroegere Heidemij, gaat het systeem ook testen.

De RET betaalt daar ruim 5 miljoen euro voor. De nieuwe beveiligingsapparatuur en de software komen van het Amerikaanse General Electric en gaan bij elkaar 62 miljoen euro kosten. Het zal tot 2014 duren voordat het systeem op alle 47 stations en 55 kilometer dubbel spoor geïnstalleerd is.

Arcadis heeft veel ervaring met spoorbeveiliging. Het is wel voor het eerst dat het bedrijf een compleet metro-beveiligingssysteem moet vervangen.

Bron: Rijnmond.nl
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Arcadis beveiligt Rotterdamse metro

Berichtdoor Daniel » Zo 16 Nov 2008, 16:31

ARCADIS ontwerpt nieuwe beveiliging Rotterdamse metro
ARNHEM, Nederland, November 16 /PRNewswire/ -- ARCADIS, de onderneming die internationaal advies, ontwerp- ingenieurs- en managementdiensten levert, moderniseert het beveiligingssysteem van de metro in Rotterdam. Het bedrijf ontwerpt en test in opdracht van het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) het nieuwe beveiligingssysteem en verzorgt de migratie van het oude naar het nieuwe systeem. GE levert de installatie en de software. GE werkt in opdracht van de Rotterdamse Elektrische Tram (RET), voor een totale opdrachtsom van EUR 62 miljoen. Het ARCADIS deel van deze opdracht is goed voor een omzet van ruim EUR 5 miljoen. Het werk duurt naar verwachting tot 2014, maakte het bedrijf zondag bekend.

Tijdens de complexe opdracht blijft het metrosysteem in Rotterdam operationeel. In het ontwerp houdt ARCADIS rekening met het feit dat al het werk 's nachts wordt uitgevoerd in een periode van gemiddeld vier uur per nacht. Alle nieuwe componenten worden tijdens de werkzaamheden voortdurend getest alvorens het spoor in gebruik wordt genomen. Ook dit traject valt onder de afspraken tussen ARCADIS en GE. Het totale project omvat 47 stations, ongeveer 55 kilometer dubbel spoor waar jaarlijks 88 miljoen passagiers gebruik van maken.

ARCADIS heeft jarenlange ervaring op het gebied van beveiligingssystemen voor het spoor. "Het is de eerste keer in Europa dat een volledig metrobeveiligingssysteem wordt vervangen", aldus Michiel Jaski, lid van de raad van bestuur van ARCADIS. "Bijna al deze systemen in Europa zijn omstreeks dezelfde periode gebouwd en moeten op termijn worden vervangen. Er is gekozen voor technologie die zich al bewezen heeft, waardoor de kosten relatief laag zijn terwijl het een hoge betrouwbaarheid heeft. ARCADIS laat hiermee zien dergelijke buitengewoon complexe opdrachten goed aan te kunnen."

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 13.500 medewerkers en meer dan EUR 1,5 miljard aan omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.

Bron: Persbericht Arcadis via PR Newswire
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Wubbo
Berichten: 11392
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Arcadis beveiligt Rotterdamse metro

Berichtdoor Wubbo » Zo 16 Nov 2008, 21:57

Dat moet een domper zijn voor Alstom, die het huidige beveiligingssysteem volgens mij hebben gebouwd (en nog beheren).

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8192
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Arcadis beveiligt Rotterdamse metro

Berichtdoor webguy » Zo 16 Nov 2008, 22:59

Hmmm, wat zou Arco Sierts nu gaan doen? Of werkt die nu bij Arcadis?


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten