Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude

Berichtdoor Daniel » Vr 21 Nov 2008, 21:22

Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude
Onlangs verwoede pogingen vanuit de gemeente Abcoude is het vooralsnog niet gelukt om de buslijnen die door het dorp lopen aan te laten sluiten op het station. Dit is het gevolg van het besluit dat Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft genomen naar aanleiding van een advies van de commissie Milieu, Mobiliteit en Economie.

De redenen voor gedeputeerde staten om tot dit besluit te komen zijn divers. In de eerste plaats speelt een financieel aspect. Vervoerder Connexxion die vanaf zondag 14 december het busvervoer in de regio Noordwest Utrecht gaat verzorgen verwacht door het aansluiten van de bus aan het station het aantal busreizigers af zal nemen, hetgeen het bus bedrijf jaarlijks ‘enkele honderd duizenden euro’s’ zal gaan kosten. Een andere belangrijke reden om de bus niet aan te laten sluiten is het negatieve advies dat Rocov heeft gegeven. Rocov is een regionaal adviesorgaan op het gebied van openbaar vervoer waarin uiteenlopende belangenverenigingen zijn vertegenwoordigd. Reizigersorganisatie ROVER heeft wel geadviseerd de bussen via het station te laten rijden. Naar hun advies werd echter niet geluisterd.

De gemeente betreurt het dat deze beslissing is genomen en probeert via andere wegen alsnog voor elkaar te krijgen dat bus en trein ook in onze gemeente optimaal aan zullen sluiten.

Bron: Gemeente Abcoude
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 11880
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 19:07

Re: Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude

Berichtdoor Vinny » Vr 21 Nov 2008, 21:54

Gewoon een derde brug aanleggen... (daar wordt al 20 jaar over gesteggeld), dan ontstaat een logische busroute zodat de bussen niet meer door het historische dorpscentrum hoeven...
"Dames en heren. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Onze excuses voor het ongemak"

Wubbo
Berichten: 11396
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude

Berichtdoor Wubbo » Vr 21 Nov 2008, 22:15

Gemeente Abcoude schreef:Vervoerder Connexxion die vanaf zondag 14 december het busvervoer in de regio Noordwest Utrecht gaat verzorgen verwacht door het aansluiten van de bus aan het station het aantal busreizigers af zal nemen, hetgeen het bus bedrijf jaarlijks ‘enkele honderd duizenden euro’s’ zal gaan kosten.

Huh? Waarom dat? Het station lijkt me toch juist een plek waar reizigers heen willen en waar reizigers vandaan komen? Of wordt de route dan zoveel anders dat bestaande reizigers afhaken?

En een negatief advies van Rocov ten opzichte van een positief advies van Rover: zit Rover niet ook in de Rocov (Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer, als ik het me goed herinner)?

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude

Berichtdoor Geert » Vr 21 Nov 2008, 22:17

Zouden er niet veel reizigers in die bus zitten die naar Amsterdam cq. Utrecht willen en nu in de bus blijven zitten, en verwacht Connexxion dat ze overstappen op de trein bij een koppeling aan het station?

Gebruikersavatar
reisthijs
Berichten: 4592
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht

Re: Bussen vooralsnog niet langs station Abcoude

Berichtdoor reisthijs » Vr 21 Nov 2008, 23:48

Wel opmerkelijk dat een dorp verder (Breukelen) er juist een - verplichte - overstap van bus op trein komt, omdat NS bang is dat ze de trein niet volkrijgen. Het tegenovergestelde probleem dus.
Busreizigers van Abcoude moeten dus sowieso al ergens overstappen, en overstappen op het station van Abcoude is niet handig voor reizigers richting Utrecht, omdat daar in de nieuwe dienstregeling alleen nog de stoptrein A'dam-R'dam stopt. Dit omdat de provincie wel een kwartierdienst Breukelen-Utrecht wil maar blijkbaar Abcoude vergeten is (ik blijf het idioot vinden, dat keerpunt in Breukelen).
"Laat uitstappers voorgaan. Zij maken plaats voor u."


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: reisthijs en 9 gasten