Boxmeer: Grote bus keert mogelijk terug op buurtbuslijn

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Boxmeer: Grote bus keert mogelijk terug op buurtbuslijn

Berichtdoor Daniel » Wo 03 Dec 2008, 23:28

Grote bus keert mogelijk terug op buurtbuslijn
dinsdag 02 december 2008 | 18:51 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 02 december 2008 | 19:20

BOXMEER De grote bus keert mogelijk terug op drukke buurtbuslijnen in Brabant, waaronder twee in het Land van Cuijk.Vooral op de Brink in Sint Anthonis, waar twee lijnen elkaar kruisen, is het in de ochtendspits en in de namiddag een drukte van belang. In de spitsuren moeten vaak zoveel personen, vooral scholieren, tegelijk vervoerd worden dat de capaciteit van de buurtbusjes veel te klein is. In zo'n busje is plaats voor acht personen.

De provincie Noord-Brabant en vervoersmaatschappij Arriva zijn druk aan het overleggen – vandaag is weer spoedoverleg – over hoe de problemen met te veel reizigers en te weinig voertuigen het best, ook op lange termijn, het hoofd te bieden. Daarbij wordt de optie om grote bussen in te schakelen serieus overwogen, zo bevestigen woordvoerders van de provincie en van de vervoerder.

"Als provincie willen we het openbaar vervoer steeds verder verbeteren" , aldus de zegsvrouw van provincie. "Als er in Brabant ergens meer behoefte is aan vervoer, moeten wij daar op anticiperen. Mocht ergens de vraag zo groot blijken te zijn, moeten we misschien wel een buurtbuslijn omzetten in een gewone lijndienst. Elk signaal wordt serieus genomen."

Arriva wil graag meer bussen inzetten om de klanten goed te kunnen vervoeren. " Er is op enkele buurtbuslijnen serieus sprake van reizigersgroei", zegt de woordvoerster van de vervoerder. "Dat er iets moet gebeuren, is duidelijk. Maar daarbij zijn we ook afhankelijk van de provincie die onze opdrachtgever is."

Bron: De Gelderlander
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 6 gasten