Gouda: Stadsbus 6 alleen nog in de spits

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29204
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Gouda: Stadsbus 6 alleen nog in de spits

Berichtdoor Daniel » Za 06 Dec 2008, 21:19

Stadsbus alleen nog in de spits
Door RUUD F. WITTE

GOUDA - Stadsbus 6 van het NS-station naar de Goudse Poort rijdt vanaf maandag 15 december alleen nog in de spitsuren.
Daarmee komt een einde aan de enkele jaren geleden als proef begonnen pendeldienst overdag tussen het station en het bedrijvengebied.

De ‘spits’ wordt voor lijn 6 wel wat opgerekt: de bus rijdt tot ongeveer half tien in de ochtend en begint weer te rijden rond half vier in de middag. In de tussentijd zijn busreizigers aangewezen op de streeklijnen 177, 186 of 187.

De pendelbus vertrekt maandag, als de nieuwe dienstregeling van kracht wordt, niet langer vanaf de Bloemendaalzijde van het station, maar vanaf het busstation aan de centrumkant.

De bus doet via de gewijzigde route het Groene Hart Ziekenhuis aan de Bleulandweg aan. Connexxion ziet dat als een vooruitgang. Alle bussen richting het noorden van de stad volgen nu gedeeltelijk eenzelfde route.

Wie van het station naar het ziekenhuis wil, kan straks kiezen uit een aantal (streek)buslijnen. Er hoeft volgens Connexxion nooit lang gewacht te worden op een bus naar het ziekenhuis. Alle bussen vertrekken vanaf hetzelfde busperron.

Lijn 6 naar de Goudse Poort bestaat al enkele jaren. Twee jaar geleden werd daar de Goudse Poort Expresse aan toegevoegd. Dat was een proef van Connexxion, provincie, gemeente en ondernemers. Deze lijn ging dieper de Goudse Poort in.

Connexxion voorziet geen problemen door het krimpen van de route. De loopafstand naar een halte zal met een minuut of vijf toenemen, zo luidt de verwachting.

Tegenvallende reizigersaantallen buiten de spitsuren zijn voor Connexxion reden voor de verandering. Wethouder Keulen: ,,Je kunt van Connexxion niet verwachten dat er met lege bussen wordt gereden. Belangrijk is dat de bus met een hoge frequentie blijft rijden in de spits. Zo voorkom je dat mensen weer massaal in de auto stappen. En met een halfuurdienst op de overige uren wordt de Goudse Poort nog steeds goed bediend.’’

Iets anders wordt het volgens Keulen als er in de toekomst meer detailhandel komt. Dat kan een reden zijn om nog eens naar het openbaar vervoer aldaar te kijken.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten