Zuid-Holland verlengt contract waterbus tijdelijk

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Zuid-Holland verlengt contract waterbus tijdelijk

Berichtdoor Daniel » Do 18 Dec 2008, 21:35

Zuid-Holland verlengt contract waterbus tijdelijk

DORDRECHT - De provincie Zuid-Holland verlengt het lopende contract met Waterbus voor 6 maanden. Dat hebben Gedeputeerde Staten donderdag besloten.

De maatregel voorkomt dat er tijdelijk geen openbaar vervoer over water is tussen Dordrecht en Rotterdam en binnen de Drechtsteden, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Van Dijk (Verkeer en Vervoer). Voor de aanbesteding van het vervoer over water is namelijk meer tijd nodig dan voorzien, waardoor er per 1 januari 2009 nog geen nieuwe vervoerder is gekozen.

Eerder dit jaar werd bekend dat het personenvervoer over water binnen de Drechtsteden en op de verbinding Dordrecht-Rotterdam opnieuw zou worden aanbesteed. Aanleiding hiervoor was het besluit van Waterbus om de in het contract afgesproken sneldienst, niet uit te voeren. Dit is voor de provincie een belangrijke eis om het personenvervoer over water met name voor forenzen een aantrekkelijk optie voor de auto te maken. Omdat voor de aanbesteding meer tijd nodig is dan voorzien, heeft de provincie besloten het lopende contract met Waterbus met een half jaar te verlengen. Tegen die tijd is er een nieuwe vervoerder, die de dienst kan overnemen.

Voor de aanbesteding van de Waterbus heeft de provincie gekozen voor een zogenaamde dialoog in concurrentie. Volgens de provincie Zuid-Holland zijn de ervaringen met deze manier van aanbesteden positief. De dialoog leidt er echter toe dat de provincie meer tijd nodig heeft om de biedingen van de vervoerders te kunnen beoordelen.

De verwachting is dat de provincie niet eerder dan in januari een besluit zal nemen over de aanbesteding. In het lopende contract met Waterbus BV zit de mogelijkheid tot verlenging met maximaal 1 jaar. De provincie maakt nu van deze mogelijkheid gebruik om er voor te zorgen dat de reizigers niets merken van deze vertraging in de aanbesteding.

Bron: Reformatorisch Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten