Dordtse senioren wensen eigen bushalte

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Dordtse senioren wensen eigen bushalte

Berichtdoor Daniel » Di 23 Dec 2008, 18:41

Senioren wensen eigen bushalte
DORDRECHT - Een paar honderd senioren en personeelsleden van zorgcentra Vreedonk en Thureborgh missen een bushalte bij de twee centra. Wij willen graag een oplossing.
Dat schrijft L. Vestering, coördinator extramurale zorg- en dienstverlening van de twee instellingen in een brandbrief aan de gemeenteraad van Dordrecht. Vestering vindt het onbegrijpelijk dat Thureborgh en Vreedonk al jaren geen eigen halte hebben. Senioren komen daardoor vaak de deur minder vaak uit en missen dan contacten.

,,Op Thureborgh zijn tweehonderd aanleunwoningen en 190 kamers voor de verzorging. Al deze mensen krijgen regelmatig bezoek en niet te vergeten werken er 150 mensen en komen er ongeveer honderd vrijwilligers.’’ Op Vreedonk gaat het om 103 appartementen en 83 aanleunwoningen.

Senioren moeten vanaf de Vreedonk naar een halte aan de Hugo van Gijnweg lopen en vanaf Thureborgh naar de Krispijnseweg. ,,De route is te ver weg voor mensen die slecht ter been zijn of een rollator hebben.’’ De gemeente Dordrecht kon in verband met de feestdagen dinsdag nog niet inhoudelijk op de brief reageren.

Bron: Algemeen Dagblad

De situatie voor Thureborgh is in dit artikel wel enigzins overdreven: dat staat achter het station, waarmee de bushalte op het station dichterbij is dan die op de Krispijnseweg.
Van de zomer van 2004 t/m eind 2006 heeft er daar ook nog zes dagen in de week een bus gereden in een uurdienst en uitsluitend overdag, die ca. 30 reizigers per dag vervoerde. In principe moet die lijn op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur en zaterdag overdag volgend jaar weer mogelijk zijn, omdat lijn 10 en 2 op die tijden niet meer gekoppeld zijn. Daarmee wordt het weer mogelijk een rondje Nieuw Krispijn te maken met de bus van lijn 10 die anders toch stilstaat, waarmee de extra lijndienst geen materieel en personeel kost.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten