Dordrecht: Gratis met de bus voor 65- plussers en transferia

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29389
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Dordrecht: Gratis met de bus voor 65- plussers en transferia

Berichtdoor Daniel » Wo 21 Jan 2009, 23:29

Gratis met de bus voor 65- plussers en van en naar transferia in Dordrecht
Een jaar lang op alle dagen van de week gratis gebruik maken van de bus in Dordrecht. Dat kan vast niet, denkt u. Mis! De gemeente Dordrecht biedt als experiment, zeer waarschijnlijk al vanaf 1 april 2009, gratis OV aan alle inwoners van de gemeente Dordrecht vanaf 65 jaar en ouder. Het gratis openbaar vervoer geldt, op doordeweekse dagen vanaf 09.00 uur en tijdens het weekend de hele dag, op alle bussen van Arriva binnen de gemeentegrenzen van Dordrecht. Tevens geeft de pas recht op 40% korting op treinreizen na 09.00 uur op de MerwedeLingelijn.65-plussers ontvangen t.z.t van de gemeente Dordrecht thuis een brief waarmee zij zich kunnen aanmelden.

Een ander (2 jarig experiment) waarmee de gemeente Dordrecht en Arriva vanaf 4 januari 2009 al zijn gestart, is het gratis busvervoer op donderdagavond, zaterdag en op officiële koopzondagen in Dordrecht van en naar transferia (de gratis parkeerplaatsen aan de Weeskinderendijk, het Energiehuis en in de nabije toekomst wellicht ook het parkeerterrein bij FC Dordrecht).

Het doel van beide proeven in Dordrecht is dat veel mensen gebruik gaan maken van de bus in plaats van de auto of vanaf de transferia met de bus naar de binnenstad zullen gaan. Op deze manier kan iedereen een bijdrage leveren aan het milieu en de aantrekkelijkheid van de binnenstad vergroten: minder auto’s en alle ruimte aan de bezoekers in het hartje van de stad.

Bron: Arriva
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten