Kopstoot agent bij controle nachttrein

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29571
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Kopstoot agent bij controle nachttrein

Berichtdoor Daniel » Di 27 Jan 2009, 23:14

Kopstoot agent bij controle nachttrein
DEN HAAG/ROTTERDAM - Bij een grootscheepse controle in de nachttrein op het traject Den Haag-Rotterdam-Breda heeft afgelopen weekend een agent in burger een forse hersenschudding opgelopen.

De politieman kreeg een kopstoot van een 20-jarige Delftenaar, die zich bemoeide met de arrestatie van een andere reiziger.

Het was de derde keer dat de spoorwegpolitie in burger een heel weekend surveilleerde op nachtelijke intercity’s om een einde te maken aan overlast en agressie van (dronken) jongeren na het uitgaan.

Op weg naar huis vallen deze jongeren regelmatig andere reizigers lastig. Ook het treinpersoneel wordt soms aangevallen of uitgescholden.

In de toekomst zal de spoorwegpolitie nog vaker acties op het nachtnet houden, zo kondigt het Korps Landelijke Politie Diensten aan.

Afgelopen weekeinde waren drie nachten lang 25 agenten op de been. Zij opereerden in burger om een zo reëel mogelijk beeld te krijgen van de situatie in de trein, wat niet lukt als zij in uniform acteren.

De agenten hielden twintig mensen aan. Op station Breda werden vier personen opgepakt, die een 19-jarige jongen uit Dordrecht in elkaar sloegen. Bij het incident van de kopstoot werd nog een 20-jarige Delftenaar opgepakt die de politie hinderde. Een man uit Zwijndrecht (25) en een man uit Den Haag (20) werden gearresteerd voor het beledigen van de politie. Ook werden in de buurt van Rotterdam Centraal twee graffitispuiters betrapt.

In totaal schreef de politie 221 bekeuringen uit, onder meer voor dronkenschap, roken, wildplassen en het met de voeten op de bank zitten. Het personeel van de NS betrapte tachtig zwartrijders.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten