Parkshuttle opnieuw uit koers

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29199
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Parkshuttle opnieuw uit koers

Berichtdoor Daniel » Za 31 Jan 2009, 21:11

Parkshuttle opnieuw uit koers

Door STÉPHAN REKET

ROTTERDAM - Wéér is het fout gegaan met de Parkshuttle, het onbemande busje tussen metrostation Kralingsezoom en het Capelse bedrijventerrein Rivium. Door een fout in de software heeft Connexxion de Parkshuttle deze week in de garage laten staan.

De Parkshuttle rijdt sinds 1 september 2008 weer. Tot nu toe zonder incidenten. Tot vorige week vrijdag. "Toen raakte de shuttle uit koers en kwam hij tegen de zijkant van de baan tot stilstand,'' aldus een woordvoerder van Connexxion. Gewonden vielen er niet en de shuttle raakte evenmin beschadigd.

Toch stopte Connexxion meteen met de dienstregeling. "Er zaten fouten in de software en die zijn we aan het herstellen. Als het goed is, gaat de shuttle maandag weer rijden,'' zegt de woordvoerder. Bij de halte op Kralingsezoom staat een bord waarop staat dat de shuttle even niet rijdt. Connexxion excuseert zich met een groot 'sorry'.

De Parkshuttle en de baan waar hij op rijdt, zitten vol met high tech en er komt geen chauffeur aan te pas om de reizigers over de 1,7 kilometer lange baan te vervoeren. De 'people mover' kent een geschiedenis vol strubbelingen. De eerste versie stond om de haverklap stil, ondermeer door overstekende konijnen.

Op 1 december 2005 maakt premier Balkenende het eerste ritje met de vernieuwde Parkshuttle. Binnen een week botsten twee karretjes. Ruim twee maanden later brak ook nog eens brand uit in de garage. Bijna drie jaar is de Parkshuttle uit de roulatie geweest.

"Met een gewone bus gebeurt ook wel eens wat. Het blijft toch techniek. We kunnen onmogelijk voor 100 procent garanderen dat er nooit iets gebeurt. ''

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29199
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Management Rivium hekelt Parkshuttle

Berichtdoor Daniel » Vr 06 Feb 2009, 20:44

Management Rivium hekelt Parkshuttle en overweegt vervoer zelf te regelen
Door DANIEL DWARSWAARD

CAPELLE/ROTTERDAM - Het Parkmanagement Rivium, waarbij alle bedrijven op het Capelse bedrijventerrein zijn aangesloten, is het zat.
De strubbelingen met de Parkshuttle zorgen weer eens voor kopzorgen. De vereniging overweegt daarom om het vervoer van metrostation Kralingse Zoom naar de bedrijven zélf maar te regelen door pendelbussen in te zetten.

De wagentjes zonder chauffeur rijden door een fout in de software al bijna twee weken niet. Eén van de karretjes raakte uit koers. Vervoerder Connexxion besloot daarom de karretjes in de garage te laten staan.

Toch was dat voor het parkmanagement niet de druppel. ,,Hoe lang is het geleden dat premier Balkenende de eerste rit maakte? Drie jaar. Sindsdien is het natuurlijk al vaak mis geweest,’’ zegt Bert van Stralen van het Parkmanagement. ,,En als hij rijdt, zijn de karretjes bomvol. Ook niet ideaal. Verschillende keren zijn we hoopvol geweest over de toekomst, maar dat houdt helaas ook een keer op.’’

De vereniging brainstormt daarom hoe zij de werknemers op een betere manier naar de deur van het kantoorpand kan brengen. ,,Pendelbusjes lijken ons een goed idee. Die kunnen gewoon over de baan van de shuttle rijden,’’ zegt Van Stralen.

De grote vraag is wie dat gaat beheren en betalen.

Van Stralen: ,,Alle bedrijven op het Rivium zijn aangesloten bij onze vereniging. Wellicht kan iedereen een bijdrage leveren zodat we ons plan kunnen betalen.’’

Maar Van Stralen kent de risico’s. ,,Er zijn ook bedrijven waarvan hun werknemers niet massaal gebruik maken van de shuttle. Die zullen misschien niet direct de knip willen trekken.’’

Het Parkmanagement heeft de klachten over de Parkshuttle aan burgemeester Joke van Doorne van Capelle doorgegeven. ,,Dit kan gewoon niet langer zo.’’

Bron: Algemeen Dagblad

Connexxion wil wel praten over toekomst Parkshuttle
CAPELLE/ROTTERDAM - Connexxion snapt dat het parkmanagement van het bedrijventerrein Rivium de Parkshuttle zat is.
Het vervoersbedrijf is bereid om met het management te praten over de toekomst.

De exploitant van de veelbesproken Parkshuttle reageert daarmee op het voornemen van het management om het vervoer door middel van pendelbusjes zelf maar te regelen. ,,Wij vinden het ook vervelend dat er rondom de parkshuttle zoveel problemen zijn,’’ zegt een woordvoerder van Connexxion. ,,We snappen daarom ook de reactie van het parkmanagement.’’

Maar wat dat concreet betekent, is voorlopig onduidelijk. Het einde van de Parkshuttle? ,,Wij zijn altijd bereid om te praten over de toekomst,’’ is het enige wat de woordvoerder van Connexxion daar op dit moment over wil zeggen.

De onbemande karretjes, die sinds gisteren weer mensen vervoeren tussen metrostation Kralingse Zoom en het bedrijventerrein Rivium, hebben bijna twee weken in de garage gestaan. Bert van Stralen van het parkmanagement kreeg daarom van verschillende bedrijven klachten. De maat is volgens hem vol. ,,We zijn hoopvol geweest over de toekomst van de Parkshuttle,’’ zegt Van Stralen. ,,Maar die hoop is al een paar keer op een teleurstelling uitgelopen. Dat houdt een keer op.’’

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

mb90
Berichten: 2663
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid
Contact:

Parkshuttle ligt er na twee dagen alweer uit

Berichtdoor mb90 » Di 10 Feb 2009, 17:10

AD.nl schreef:Parkshuttle ligt er na twee dagen alweer uit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Na net weer twee dagen te hebben gereden ligt de Parkshuttle, het onbemande busje die reizigers vervoert tussen Kralingsezoom en het Capelse bedrijvenpark Rivium, er al weer uit.
Door een fout in de software maken de onbemande karretjes te snelle noodstops.

Het is de laatste weken weer kommer en kwel met de high tech-peoplemover. Na ruim honderd dagen volgens dienstregeling te hebben gereden, lag de Parkshuttle er eind januari plotseling weer uit. Door een fout in de software raakte een van de karretjes uit de baan. Nieuwe software werd aangerukt, maar het duurde weken voor de karretjes weer konden rijden. Afgelopen donderdag werd de dienstregeling hervat. Voor precies twee dagen.

Het duurt nog tot het eind van de week voor de onbemande karretjes weer gaan rijden. Tot die tijd heeft vervoerder Connexxion pendelbusjes. In de spits rijden ze elke vijf minuten, in de daluren elk kwartier.
Als pendelbussen heeft Connexxion overigens bussen uit de stalling Krimpen opgetrommeld. Vanmorgen stond er een Amba klaar voor de mensen, maar vorige week was het veel comfortabeler voor de mensen met een Interliner Integro en een geel-witte Alliance B96.

mb90
Berichten: 2663
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid
Contact:

Re: Parkshuttle opnieuw uit koers

Berichtdoor mb90 » Wo 11 Feb 2009, 19:36

En vandaag zag ik dat de parkpruttel weer reed met passagiers. Een snelle week rekenen ze bij Connexxion dus. :P


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten