Nog minstens twee jaar wachten op Zoro-buslijn

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29204
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Nog minstens twee jaar wachten op Zoro-buslijn

Berichtdoor Daniel » Za 31 Jan 2009, 21:15

Nog minstens twee jaar wachten op Zoro-buslijn
ROTTERDAM - Reizigers hoeven voorlopig niet te rekenen op de snelle busverbinding tussen Berkel en Zoetermeer.
Langdurige procedures en tegenslag bij de grondverwerving vertragen de komst van deze Zoro-bus. De gemeente Lansingerland, waar de vrije busbaan dwars doorheen gaat, verwacht dat de bus niet voor 2011 zal rijden.

Protest van bewoners van de Berkelse Penninghlaan en natuurorganisatie Vlinderstrik zorgde vorig jaar al voor vertraging. De actievoeders vreesden dat het tracé ten koste zou gaan van een bos tussen de Wilderskade en station Rodenrijs; inmiddels zijn de plannen aangepast en wordt de baan ingepast in het groen.

De plannen zijn ook al aangepast aan de eisen van natuurvereniging Rotta, die het natuurgebied ten noorden van de Bleiswijkse Anthuriumweg wil beschermen. „De bus gaat nu tussen Bleiswijk en Zoetermeer zoveel mogelijk over bestaande wegen zoals de Groenendaalseweg,’’ licht Joan van der Veen van projectbureau Randstadrail, verantwoordelijk voor de aanleg, toe. Van der Veen stelde in 2007 nog in deze krant dat de Zoro-bus in 2008 zou gaan rijden.

Dan is er nog tegenslag bij de grondverwerving. Niet alle eigenaren willen meewerken. „We beginnen met een onteigeningsprocedure. Dat het niet is gelukt om alle grond te verkrijgen via minnelijke verwerving, is een tegenvaller. Probleem is dat we het tracé wat hebben verlegd en dus weer met nieuwe grondeigenaren te maken krijgen. Bovendien doorkruist het tracé vele percelen. Je moet dus met veel eigenaren onderhandelen.’’

Het bureau probeert intussen zoveel mogelijk te doen. Er wordt al gewerkt bij Randstadrail-station Rodenrijs, dat de overstaphalte wordt voor de Zoro-reizigers. „We hebben al zand opgebracht zodat we dit jaar kunnen beginnen met de aanleg van het busplein.’’

De gemeente Lansingerland gaat er al vanuit dat 2010 niet zal worden gehaald. Van der Veen waagt zich niet meer aan voorspellingen. „We hopen over een maand een nieuwe planning te hebben. De onteigening kan voor verdere vertraging zorgen. Als je deze procedure helemaal moet uitlopen, dan ben je twee jaar verder.’’

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

WSM
Berichten: 886
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:59

Re: Nog minstens twee jaar wachten op Zoro-buslijn

Berichtdoor WSM » Zo 01 Feb 2009, 14:44

Wat erg. Er is nu in de spits een directe (overstapvrije) snelbus over bestaande infrastructuur. Het ov wordt straks verbeterd door een bus over eigen infra met extra overstappen. Ben benieuwd wat de tijdswinst zal zijn.
§ 6. Het passeren van rode seinen

Artikel 33

1.Lichtseinen die rood licht uitstralen mogen alleen voorbijgereden worden, indien de bestuurder van de treindienstleider een aanwijzing Stoptonend sein heeft gekregen.


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten