Onderzoek busprobleem Leiden-Zuidwest

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29399
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Onderzoek busprobleem Leiden-Zuidwest

Berichtdoor Daniel » Di 17 Feb 2009, 22:45

Onderzoek busprobleem Leiden-Zuidwest
LEIDEN - Connexxion gaat bekijken of de busverbinding van zorgcentra Rijn en Vliet en Zuydtwijck naar de Leidse binnenstad beter kan. De busmaatschappij kan een eventuele verandering doorvoeren per 1 september.
Bewoners van Zuidwest hebben 350 handtekeningen opgestuurd naar Connexxion, omdat de lijnen 31 en 40 niet meer van de Aaltje Noorderwierlaan naar de Breestraat rijden.
Lees verder
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36423
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Onderzoek busprobleem Leiden-Zuidwest

Berichtdoor Suus » Wo 18 Feb 2009, 00:14

Busvervoer in Leiden is met de nieuwe dienstregeling inderdaad flink op de schop gegaan, om het te versimpelen. Maar voor een grote stad heeft Leiden nog steeds een opmerkelijk netwerk, met drie stadslijnen en een hoop aanvullende stadslijnen die een eindpunt anders dan het Centraal Station hebben om zo toch de volledige stad te bedienen. Dat is opzich geen probleem, maar als je vanuit een omliggende plaats komt, en naar het station wil, heb je geen zin om de halve stad eerst nog door te rijden via vele omwegen om zo de volledige stad te bedienen. Bij een eventuele nieuwe concessie valt er in Leiden nog een hoop te winnen volgens mij.
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
tsov
Berichten: 3869
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:07
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: Onderzoek busprobleem Leiden-Zuidwest

Berichtdoor tsov » Wo 18 Feb 2009, 08:51

Nouja, de meeste streeklijnen rijden een tamelijk directe route naar het station (muv de 32 dan). Ik vind eigenlijk dat de verbindingen er niet veel beter op zijn geworden sinds de nieuwe dienstregeling, misschien wel stabieler, maar daar heb ik niet echt zicht op. Een sterk punt van vroeger vond ik dat de streeklijnen vanuit het Noorden (Oegstgeest, Rijnsburg en verder) doorreden door het centrum naar de buitenwijken, waardoor mensen vanuit die dorpen een goede verbinding met de winkelgebieden hadden (Breestraat/Haarlemmerstraat e.o.). Ik reisde vroeger bijna dagelijks van de Breestraat naar het station en zeker buiten de spits waren er veel mensen die in één keer doorstempelden naar Oegstgeest, Rijnsburg, Katwijk, Noordwijk e.d. Dat kan nu niet meer zonder overstap op het station...
Mijn foto's
This user loves deadlines. He loves the whooshing sound they make as they go by.


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten