Besluit route RijnGouweLijn-West

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36424
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Besluit route RijnGouweLijn-West

Berichtdoor Suus » Do 14 Mei 2009, 00:02

Besluit route RijnGouweLijn-West
Het College van Gedeputeerde Staten (GS) hebben op 12 mei jl. ingestemd met de route door de dorpskernen van Katwijk en Noordwijk. Tevens is ingestemd met het maken van een inpassingsplan. Hiermee kan de provincie zelf bestemmingsplannen maken. Dit gebeurt in overleg met de gemeente Katwijk en Noordwijk. Op dinsdag 19 mei a.s. presenteert gedeputeerde Asje van Dijk tijdens een bewonersavond in Katwijk het besluit van GS. Een week later, 26 mei a.s., is er in Noordwijk een avond georganiseerd.

De tram gaat vanaf 2015, als het aan GS ligt, in Katwijk via de Zeeweg, Tramstraat en Koningin Wilhelminastraat naar de Boulevard. In Noordwijk rijdt de tram via de zwarteweg, Quarles van Uffordstraat naar de Parallelboulevard. Het besluit hierover is op 12 mei jl. genomen in Gedeputeerde Staten. Het voorkeursalternatief van GS moet evenwel nog door Provinciale Staten worden goedgekeurd.

Voorkeurstrace
GS kiezen voor de traces via de dorpskernen, omdat het voor de reiziger ht beste is. Ruim een jaar geleden is op verzoek van de gemeente Katwijk en Noordwijk een alternatief trace onderzocht. Dit was een aanvulling op eerdere onderzoeken (milieu effect rapportage). De extra onderzoeken hebben niet tot andere inzichten geleid. Geeputeerde Asje van Dijk, vindt het nu dan ook tijd om een besluit te nemen. Zo is een duurzame inpassing van de tram mogelijk. De regio en beide gemeenten hebben in de toekomst ambitieuze bouwplannen. Hierin zou de komst van de tram van groot belang zijn voor een goede ontsluiting. Tot 2020 komen er immers zo'n 22.000 woningen en bedrijventerreinen bij.

Inpassingsplan
GS hebben eveneens een besluit genomen over een inpassingsplan voor de RijnGouwelijn-West. Hiermee neemt de provincie de regie in handen bij het maken van bestemmingsplannen. Provincie en gemeenten werken in dit proces samen.

Op 24 juni a.s. neem Provinciale Staten een besluit over de keuze die door GS is gemaakt. Begin juli zijn de gemeenteraden aan de beurt.

Bron: RijnGouweLijn.nl

Wethouder Noordwijk bekritiseert besluit RijnGouwelijn
NOORDWIJK - Wethouder Leendert de Lange van Noordwijk is ongelukkig met het besluit over de RijnGouwelijn. 'De provincie hakt de verkeerde knoop door', zei hij woensdagochtend op Radio West.

[...]

Bestuursmacht

Maar voor de provincie is de RijnGouwelijn West een belangrijke regionale verbinding die aangelegd moet worden om de bereikbaarheid te verbeteren. Desnoods zal Zuid-Holland de bestuursmacht gebruiken om het door te drukken.

Bron: RTVWest.nl

De provincie heeft een plannetje, en de rest heeft er maar naar te luisteren, dat is nu wel duidelijk.
Rame à l'approche

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten