[Amsterdam] Onderzoek doortrekken lijn 9

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36443
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

[Amsterdam] Onderzoek doortrekken lijn 9

Berichtdoor Suus » Vr 26 Jun 2009, 00:48

Onderzoek doortrekken lijn 9
Diemen - De Stadsregio Amsterdam start in samenwerking met de gemeente binnenkort een onderzoek naar het eventueel doortrekken van lijn 9. De insteek is om lijn 9 in elk geval door te trekken langs nieuwbouwwijk Plantage De Sniep en vervolgens richting Amsterdam-Zuidoost.

Het eindpunt van lijn 9 ligt nu nog bij het begin van de toekomstige woonwijk. Een mogelijkheid is dat de tram in de toekomst in de wijk Plantage De Sniep één of twee haltes krijgt, Sportpark De Diemen wordt hierdoor eveneens beter bereikbaar.

De Stadsregio heeft een aantal voorstellen voor het openbaar vervoer in Diemen, Amsterdam en Ouder-Amstel geformuleerd, die moeten ingaan na het aflopen van de huidige concessie van het openbaar vervoer in 2011. Bus 46, die van Amsterdam-Noord via Diemen naar het Academisch Medisch Centrum rijdt, verdwijnt volgens de plannen. Bus 136 neemt dan een deel van de route van bus 46 over. De bus gaat volgens het plan van de Stadsregio vanaf het Amstelstation via Diemen naar het AMC rijden. De gemeente is echter geen voorstander van het opheffen van bus 44.

Zij vindt het belangrijk dat er een busverbinding tussen Diemen en Amsterdam-Noord blijft bestaan en wijst erop dat de evaluatie van de buslijn nog niet heeft plaatsgevonden.

De gemeente pleit tevens voor een beter openbaar vervoer tussen Diemen en het Gooi. Hoewel dit buiten het concessiegebied van Amsterdam valt, is de gemeente voorstander van een busverbinding tussen Diemen en Muiden (Maxis) en Diemen en Weesp. Veel leerlingen uit Diemen zitten in Weesp op school.

Maarten Israël van Democraten Diemen pleit opnieuw voor het invoeren van een soort 'Opstapper', een busje dat mensen op verzoek door de gemeente rijdt. Wethouder Lex Scholten, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer, geeft de suggestie va Israël weinig kans. "In Buitenveldert en Osdorp rijdt ook geen 'Opstapper'." De fractie van GroenLinks wil dat er bij meer haltes van het openbaar vervoer plekken komen waar reizigers hun fiets kunnen stallen.

Bron: DiemerNieuws (artikel is in PDF en bevat fouten, die hier gecorrigeerd zijn)
Rame à l'approche

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten