Storingen Randstadrail: haperende wissels

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29389
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Storingen Randstadrail: haperende wissels

Berichtdoor Daniel » Za 12 Apr 2008, 13:39

Storingen Randstadrail: haperende wissels

DEN HAAG/ZOETERMEER - Zes van de 62 wissels op het Randstadrailtraject tussen Den Haag en Zoetermeer functioneren niet naar behoren.

Daardoor treden geregeld storingen op, met als gevolg dat sneltrams stil komen te staan en reizigers vertraging oplopen.

Vooral de wissel bij de halte Leidschenveen hapert. Dat is extra vervelend, omdat hier de sneltrams van de Erasmuslijn naar Rotterdam en de Zoetermeerse lijnen 3 en 4 samenkomen. Hoewel de HTM geen eigenaar is van de wissels en formeel ook niet verantwoordelijk is voor het onderhoud, zit de vervoerder er wel flink mee in zijn maag. "We hebben afgesproken dat als er eind deze maand geen oplossing is voor het probleem, we de wissel bij Leidschenveen vervangen,'' zegt HTM-directeur Piet Jansen. De wissels zijn volgens hem de belangrijkste oorzaak van een aantal recente storingen op Randstadrail. Jansen kan geen termijn noemen waarop de problemen zijn opgelost, maar zegt wel een belangrijke verbetering toe in de dienstregeling. De frequentie op de lijnen 3 (Den Haag-Zoetermeer) en 4 (Den Haag-Zoetermeer/Oosterheem) gaat vanaf september in de spits omhoog naar elke vijf minuten een sneltram. Dat betekent dat tussen de stadscentra van Den Haag en Zoetermeer elke 2,5 minuut een voertuig gaat rijden.

Om de frequentieverhoging mogelijk te maken, moet eerst het beveiligingssysteem worden getest op het traject tussen Ternoot en Den Haag Centraal. Dat is nodig, omdat op dit baanvak straks veel meer trams gaan rijden. Door de werkzaamheden zal er in de avonduren geen tramverkeer mogelijk zijn rond Den Haag Centraal. Passagiers op de Randstadrail-lijnen 3 en 4 en de tramlijnen 2 en 6 zullen met bussen worden vervoerd. De werkzaamheden zijn gepland in de weken 19 (5 tot 11 mei), 22 (26 mei tot 1 juni) en 25 (16 tot 22 juni). Of het gehele tramverkeer tot in Zoetermeer er uitgaat, is nog niet duidelijk.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Wubbo
Berichten: 11299
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Storingen Randstadrail: haperende wissels

Berichtdoor Wubbo » Za 12 Apr 2008, 22:21

En wat zijn dan de gevolgen voor de Erasmuslijn? Rijdt die tijdens de werkzaamheden, en moet die zich nog tussen die 2.5-minutendienst proppen?

Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3148
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 22:27

Re: Storingen Randstadrail: haperende wissels

Berichtdoor Chauf21 » Zo 13 Apr 2008, 14:38

Op het Rotterdamse deel vinden er werkzaamheden plaats tussen 26 april en 4 mei; precies voorafgaand aan de week dat Leidschenveen plat gaat :(


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten