'Rijngouwelijn waarschijnlijk over Leidse Hooigracht'

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36409
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

'Rijngouwelijn waarschijnlijk over Leidse Hooigracht'

Berichtdoor Suus » Do 21 Okt 2010, 10:28

'Rijngouwelijn waarschijnlijk over Leidse Hooigracht'

De provincie gaat er vanuit dat de Rijngouwelijn in Leiden gewoon over de Hooigracht en de Langegracht wordt aangelegd. Het onderzoek naar alternatieve routes moet wel uitwijzen dat deze route de beste is.

Dat zei gedeputeerde Van Dijk woensdagochtend tijdens een commissievergadering bij de provincie Zuid-Holland. De provinciale statenleden stemden in met de milieustudie naar drie tracés voor de Rijngouwelijn: over bestaand spoor om Leiden heen, door de Breestraat en over de Hooigracht. Die milieustudie komt er als handreiking naar het Leidse stadsbestuur, omdat de gemeente het verzet tegen de lijn heeft gestaakt. Sommige statenleden noemen dit echter 'dwaas' en 'zonde van tijd en geld'.

De zogenoemde milieueffectrapportage voor alle tracés van de Rijngouwelijn gaat zestien maanden in beslag nemen en kost de provincie zo'n 150.000 euro. Volgens Van Dijk gaan de voorbereidingen op het project, zoals het archeologische en het bodemonderzoek, intussen gewoon door en loopt het project zodoende geen vertraging op.

Bron: RTV West
Rame à l'approche

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten