Provincie wil Rijngouwelijn door crisiswet realiseren

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36693
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Provincie wil Rijngouwelijn door crisiswet realiseren

Berichtdoor Suus » Za 30 Okt 2010, 15:52

Provincie wil Rijngouwelijn door crisiswet realiseren

De provincie Zuid-Holland overweegt de lightrailverbinding Rijngouwelijn aan te melden voor de Crisis- en herstelwet. Dat meldt verantwoordelijk Gedeputeerde Asje van Dijk.

Volgens Van Dijk is het besluit nog niet genomen. 'Maar voor grote infrastructuurprojecten is dat wel een weg die begaanbaar is en die kan helpen om tempo te maken.' Als de provincie het project aanmeldt voor de Crisis- en herstelwet, 'kunnen de gemeenten überhaupt geen bezwaar meer maken', aldus de Gedeputeerde. Vooral de gemeente Leiden plaatst al jaren veel vraagtekens bij het project.

Lees hier verder
Rame à l'approche

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36693
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Provincie wil Rijngouwelijn door crisiswet realiseren

Berichtdoor Suus » Za 30 Okt 2010, 16:06

Volgens mij houdt iedereen hier elkaar in de houdgreep: De universiteit gaat de gemeente aanklagen als het trace uit 2008 er niet komt. Leiden gaat de provincie slaan als de tram er wel komt, en de provincie doet een poging Leiden te vriend te houden maar gaat ondertussen gewoon door met de aanleg ervan en of Leiden maar even de andere kant op wil kijken. Leuke mensen, die politici.

Leiden (en Voorschoten...) moet eens wakker worden dat de huidige infrastructuur in die stad op niets trekt en dat het elk spitsuur weer de hel is om Leiden in- of uit te komen. Oost-west door de stad heen is een kriem, dus tijd voor fatsoenlijk OV daar en voor de N11-West, ondertussen en van de meest uitgestelde wegprojecten in Nederland (al van voor WO-II) :X Dat geeft lucht op de dichtgeslipte wegen, jaagt het doorgaand verkeer de stad uit en geeft meer reizigers snelle verbindingen
Rame à l'approche


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten