ROCOV Utrecht nog niet voor afschaffen strippenkaart

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29569
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

ROCOV Utrecht nog niet voor afschaffen strippenkaart

Berichtdoor Daniel » Do 27 Jan 2011, 19:56

ROCOV Utrecht nog niet voor afschaffen strippenkaart
Geplaatst op: donderdag 27 januari 2011 19:56
Laatst bijgewerkt: donderdag 27 januari 2011 19:56


Het Utrechtse platform van consumentenorganisaties in het openbaar vervoer, het ROCOV Utrecht, is nog niet voor het plan van de provincie Utrecht en het Bestuur Regio Utrecht om de strippenkaart op korte termijn in de gehele provincie uit te schakelen ten faveure van de OV-Chipkaart. Er zijn nog teveel problemen met de chipkaart die om een oplossing vragen.

Zowel Provincie als het BRU willen op korte termijn de strippenkaart afschaffen. Hiervoor wil men het ministerie van Infrastructuur en Milieu een verzoek sturen. Als het ministerie toestemming geeft betekent dit dat vanaf die datum niet meer in Utrecht met de strippenkaart gereisd kan worden, maar alleen met de OV-Chipkaart.

Het ROCOV komt tot de conclusie dat het proces om in de provincie Utrecht en het BRU te komen tot het afschaffen van de strippenkaart, goed verloopt. Provincie en BRU hebben gedaan wat binnen hun kader viel om te voldoen aan de criteria, zoals gesteld door deminister. Niettemin voorziet het ROCOV voor enkele groepen reizigers nog problemen. Reizigers mogen niet de dupe worden van het uitzetten van de strippenkaart, ook al is formeel aan alle criteria voldaan waar provincie en BRU invloed op hebben.

Jan van Leijenhorst – voorzitter van het ROCOV – ziet een aantal belangrijke problemen bijde OV-chipkaart: “Zo is er momenteel maar één loket waar reizigers terecht kunnen met vragen en klachten, wordt de ochtendspits gemiddeld duurder, is er nog geen oplossing voor groepen reizigers zoals schoolklassen, en is er geen duidelijkheid voor reizigers met een verstandelijke beperking, of autistische storing. Ook moeten mensen nog meer wennen aan de ov-chipkaart. Het aantal mensen wat niet uitcheckt kan hiermee omlaag.”

Van Leijenhorst benadrukt dat het ROCOV niet tegen de komst van de chipkaart is. “De invoering is op de goede weg, maar door een aantal problemen die nog om een oplossing vragen, is het op dit moment niet verstandig om de strippenkaart al definitief af te schaffen.”

Het ROCOV heeft ook kennis genomen van de discussie die momenteel wordt gevoerd rondom de fraudegevoeligheid van de OV-chipkaart. Het advies wat het ROCOV uitbrengt staat echter geheel op zich. Het ROCOV beschouwt dit punt als een discussie die primair door de vervoerder en overheid wordt gevoerd.
Lees verder
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten